Paranna yritystoiminnan kestävyyttä – uusi käsikirja saatavilla

Yritystoiminnan kestävyyden ja vastuullisuuden parantamiseen on nyt saatavilla kattava tietopaketti, joka toimii interaktiivisella ThingLink-sovelluksella verkossa. Askelmerkkejä kestävään yrittäjyyteen -käsikirja on vapaasti käytettävissä, eikä vaadi erillistä kirjautumista. Käsikirjaa voi käyttää yritystoiminnan kehittämisessä, työpaikkaohjaajien valmennuksessa, opetuksessa ja esimerkiksi opetushenkilöstön omaehtoisessa tiedon hankinnassa.  

Askelmerkkejä kestävään yrittäjyyteen -käsikirjassa on viisi teemaa:

  • kestävyys kilpailuetuna
  • kestävät liiketoimintamallit
  • vastuullinen arvontuotanto
  • kestävät innovaatiot
  • vastuullisuusviestintä

Jokainen teema sisältää opiskeluaineistot, tehtävät, yritysesimerkin ja lisätietoa-linkit. Teemat voi käydä läpi polun mukaisessa järjestyksessä tai opiskella erillisiä teemoja valintansa mukaan. Tehtävissä on erilaisia vaativuustasoja. Yritysesimerkit edustavat eri aloilla toimivia keskisuomalaisia yrityksiä.

”Käsikirjan avulla voi suunnitella tai kehittää liiketoimintaa huomioiden kestävän yrittäjyyden eri osa-alueet. Käsikirja auttaa kasvattamaan kestävän liiketoiminnan osaamista ja antaa vinkkejä vastuulliseen tuotekehitykseen ja vastuullisuusviestintään”, kertoo projektipäällikkö Markus Vehniäinen.

Käsikirja toteutettiin Askelmerkkejä kestävään yrittäjyyteen -hankkeessa (ESR). Hankkeen tavoitteena oli kestävän liiketoiminnan kehittäminen ja kestävän yrittäjyyden toimintatavan mallintaminen Keski-Suomessa. Hankkeessa myös pilotoitiin yrityksille ja opiskelijoille kestävän yrittäjyyden polku, joka kuvataan käsikirjassa. Hankkeen päätoteuttaja oli Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja osatoteuttajana toimi Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke.