Oppivelvollisuus laajenee elokuussa

Ensimmäiset oppivelvolliset opiskelijat aloittavat Gradiassa elokuussa 2021. Peruskoulusta keväällä 2021 valmistuvat vuonna 2005 syntyneet kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin.

He saavat maksutta opiskeluajaksi käyttöönsä ammatillisissa opinnoissa tai lukio-opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut opiskelussa välttämättömät tarvikkeet, esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa työasut ja -välineet. Maksuttomuus koskee myös kahden tutkinnon opintoja.

Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat edelleen maksuttomia.
Oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto, ammatillinen tutkinto tai kaksoistutkinto).

Mikä muuttuu – seuraa verkkosivuja

Oppivelvollisuusuudistuksen ja maksuttoman toisen asteen edellyttämiä toimintamalleja rakennetaan Gradiassa aktiivisesti yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa.

Olemme koonneet verkkosivuillemme tietopaketin oppivelvollisuuden laajenemisesta ja maksuttomuudesta. Seuraamalla sivua pysyt ajan tasalla uudistuksen etenemisestä