Oppisopimuspalkittavat 2022 -ehdokas: Työpaikkaohjaaja Juho-Heikki Korhonen, Music Against Drugs ry

Juho-Heikki Korhonen on Gradian ehdokkaana vuoden 2022 valtakunnallisen oppisopimusviikon merkeissä järjestettävän kilpailun, Vuoden työpaikkaohjaaja -kategoriassa.

Juho-Heikki "Juhis" Korhonen toimii hallintopäällikkönä Music Against Drugs ry:llä (MAD), Jyväskylässä. Hän on vuonna 2008 perustetun yhdistyksen toinen perustajajäsen. Juhis vastaa taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta, infrastuktuurihallinnosta sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-asioista. Myös tapahtumatuotanto on hänen vahvaa osaamisaluettaan.

Juho-Heikki aloitti työpaikkaohjaajana ensimmäisten toimisto- ja talouhallintotehtäviin palkattujen oppisopimusopiskelijoiden aloittaessa Music Against Drugsilla. Hänestä on ollut hienoa päästä ohjaamaan ja kasvattamaan nuorten ammattitaitoa erilaisissa hallinnon tehtävissä.

Yhteistyö Gradian kanssa on sujunut Juhiksen mielestä tosi hyvin. Aloituskeskusteluissa luodaan hyvä pohja yhteistyölle ja matkan varrella on säilynyt hyvä luottamus siihen, että oppilaitokselta on aina tarvittava tuki saatavilla.

Antoisimpana työpaikkaohjaajan työssään Juho-Heikki pitää sitä, että pääsee näkemään nuorten työntekijöiden kehityksen oppisopimusjakson aikana ja kuinka he omista epäilyksistään huolimatta onnistuvat ja oppivat uusia asioita. Taito ja rohkeus tehdä asioita löytyy aina, yhdessä miettien ja opetellen.

Oppisopimusnuoren ohjaamisessa on Juhiksen mielestä tärkeää, että nuori kokee, että voi tulla kysymään ohjaajalta milloin vain ja mitä vain aina, kun kysyttävää on. Hänen pitää pystyä luottamaan siihen, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.

"Työpaikkaohjaajana koen, että minun on hyvä antaa nuorelle tilaa kasvaa omassa tehtävässään ja löytää itse ratkaisuja asioihin. Minä enemmänkin toimin valmentajana ja mentorina näyttämässä missä polku kulkee tai mitä erilaisia polkuja on, joista hän voi itse valita", Juhis kiteyttää videon lopussa.

Yritys- ja elinvoimapalvelut