Yrittäjyyden ekosysteemi

Yrittäjyyden ekosysteemi tarjoaa opiskelijoille laajat mahdollisuudet ja verkostot yrittäjyyden oppimiseen. Ekosysteemi tuottaa Keski-Suomeen sekä uusia, menestyviä yrityksiä että vahvistaa ja uudistaa olemassa olevien yritysten kilpailukykyä.

Gradian yrittäjyyden ekosysteemissä opiskelija voi hankkia ja täydentää yrittäjyysosaamista tarpeidensa mukaan Gradian oman tarjonnan lisäksi EduFutura-oppilaitosten (Gradia, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto) yhteisestä opintotarjonnasta, oppilaitosten ja Jyväskylän kaupungin yhteisesti omistamasta Jyväskylän Yritystehdas Oy:sta sekä muun asiantuntijaverkoston kautta.

Suomen Yrittäjät ja Taitaja2019 valitsivat Gradian ekosysteemin Suomen parhaaksi yritysopetusmalliksi!

Tiedostot
Tiedosto

Opiskelijat toistensa innostajina: NY-lähettiläs ja JES-yhteistyö

  • NY-lähettilästoiminta: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ideoi Keski-Suomen yrittäjyyskasvatuksen vauhdittajaksi NY-lähettilästoiminnan, joka käynnistyi 2015. NY-lähettiläs on itse NY (Nuori Yrittäjyys)-yrittäjänä toiminut nuori, jonka voi mikä tahansa oppilaitos perusopetuksesta korkea-asteelle kutsua vierailulle esimerkiksi opettajien kokoukseen tai oppitunneille. Vierailu painottuu NY-lähettilään omaan kokemukseensa ja tarinaan NY-yrityksen pyörittämisestä. Vierailu on oppilaitoksille maksuton. Vuonna 2018 valtakunnallinen Nuori Yrittäjyys ry on tehnyt ohjelmasta valtakunnallisen. Lisätiedot eri alueiden NY-lähettiläistä ja toiminnasta löytyvät täältä: https://nyvuosiyrittajana.fi/nylahettilaat
  • JES-yhteistyö: Osana yrittäjyyden ekosysteemiä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyysyhteisö JES (Jyväskylä Entrepreneurship Society) ry tekevät tiiviistä yhteistyötä. JES:in opiskelijat jalkautuvat kampuksille, järjestävät opiskelijoillemme infoja ja ovat mukana yrittäjyyskursseilla asiantuntijoina. Gradian opiskelijat ovat tervetulleita JES:in toimintaan ja tapahtumiin, joista päätapahtuma, Spotlight, järjestetään Kasvu Open -karnevaalin yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa lokakuussa.

Mikä JES?

Jyväskylä Entrepreneurship Society ry (JES) on yrittäjähenkinen yhteisö opiskelijoilta opiskelijoille. JES tarjoaa konkreettisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen, oman jutun löytämiseen, uusiin ihmisiin tutustumiseen ja yritysmaailman kontaktien saamiseen. Parhaimmillaan toiminta on mahdollistanut uusien työpaikkojen löytymisen, liikeideoiden syntymisen ja jopa yritysten perustamisen!

JES:in toiminta ja tapahtumat ovat lähtökohtaisesti ilmaisia ja avoimia kaikille – omaa yritystä tai kokemusta liiketoiminnasta ei tarvita. Riittää, että olet avoin uusille ajatuksille ja ideoille. JES toivottaa tervetulleeksi mukaan, oli opintojesi ala tai vaihe mikä hyvänsä!

Vuonna 2017 JES on aloittanut yhteistyön myös Gradian kanssa, sillä toisen asteen yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat ovat todennäköisimpiä tulevaisuuden jessiläisiä. Samalla JES haluaa antaa mahdollisuuden aktiivisille toisen asteen opiskelijoille päästä mukaan toimintaan, tuoda tuoreita ajatuksia sekä hankkia hyödyllisiä tuttavuuksia. Tausta-ajatuksena on myös näyttää jatko-opintojaan pohtiville nuorille, että Jyväskylä on erittäin mielenkiintoinen opiskelukaupunki.