Sydämen sivistystä - siksi Schildt

Schildtin lukio on noin 1300 opiskelijan yleislukio, musiikkilukio ja urheilulukio Jyväskylässä. Yleislinjalaiset voivat halutessaan hakeutua Kansainvälisyyspolulle tai LUMA-polulle. Kaikki opiskelijamme voivat opiskella työelämä- ja yrittäjyysopintoja.

Kysyimme opiskelijoiltamme, minkälainen koulu Schildtin lukio on. Tällaisia asioita he nostivat esiin:

Mukavat opettajat, hyvä opetus

Schildtin lukiossa on huikean hienot opettajat ja opinto-ohjaajat. “Mahtavat opettajat” on eniten kuultu ensikommentti sekä opiskelijoilta että huoltajilta. Schildtin lukiossa opiskelijoita kuunnellaan ja heistä pidetään huolta. Mutta myös vaaditaan: Schildtissä moni opiskelija nostaa tasoaan opiskelijana.

Kiva ilmapiiri

“En tuntenut paljon ketään kun tulin tänne ja nyt oon saanut kuitenkin tosi hyvin kavereita”. Vaikka opettajat vaativat opiskelijoilta, on Schildtin lukiossa rento ja kodikas ilmapiiri. Kouluhenkeä luovat yhteiset tapahtumat ja erityisesti mainittakoon musalaisten konsertit.

Järkevät järjestelyt

Schildtissä pyrimme tekemään koulupäivästä hyvän ja sujuvan. Omia valintoja pääsee tekemään ykköseltä lähtien. Opinto-ohjaajat ovat käytettävissä, “Aina siellä joku on jos ei oma opo satu olemaan paikalla, menee vaan kurkkimaan ovista”, sanoi yksikin opiskelija. Kuntosalille pääsee milloin vaan ja äänieristettyjä SmartBlock-koppeja voi varata ryhmätöihin ja hyppäriopiskeluun. Järkevien järjestelyjen takana ovat usein opiskelijat: heitä kuunnellaan ja toiveita toteutetaan notkeasti ja joustavasti.

Hyvät opiskelutilat

Luonnontieteiden labrat, kuvisluokka, kolme musaluokkaa ja studio, kaksi kuntosalia, erilaisia luokkatiloja, auditorio... Hyppytunneilla voi käyttää opiskelijoiden työskentelytiloja tai vaikka vaan hengata “Alakerran olohuoneessa”.

Erilaiset painotukset

Schildtin lukiossa on kaksi erityislinjaa: urheilu ja musiikki-ilmaisu. Näillä linjoilla voit jättää pois joitain muille lukiolaisille pakollisia opintoja keskittyäksesi tavoitteelliseen harjoitteluun tai harrastamiseen myös kouluajalla. Lisäksi koulu tarjoaa paljon erityisesti heille suunniteltuja vaihtoehtoja. Yleislinjalla opiskelevat voivat valita kansainvälisyyspolun tai LUMA-polun. Kansainvälisyyspolulla kielivalintoja on helppo tehdä, osa opetuksesta on englanniksi, oppitunneilla painotetaan kansainvälisen vaikuttamisen tapoja ja vaikkapa 8 viikon vaihtojakso ulkomaille järjestyy. LUMA-polulla opiskelija voi valita itseään kiinnostavia matematiikan ja luonnontieteiden opintoja ja saada ryhmästään tukea opiskeluun. Lisäksi kaikki schildtiläiset voivat suorittaa työelämä- ja yrittäjyysopintoja Yrittäjyyspolulla perustamalla oman tiimin ja suunnittelemalla sen kanssa yhteisen projektin.

Hyvä ruoka

Monelle se asia, joka ensimmäisenä tulee mieleen. Ruoka on tosi hyvää ja sitä saa hakea lisää! Kaikille on tarjolla myös aamupuuro joka päivä.

Hyvät liikuntamahikset

Schildtin pihassa on ulkokuntosali, parkourkenttä, pieni futiskenttä ja koripallokoreja. Kuntosalille pääsee joustavasti omilla hyppäreillä ja liikkasalissa on mm. kiipeilyseinä. Aulatiloissakin on biljardi- ja pingispöytiä.

Vapaus

Monelle tärkeintä Schildtin lukiossa on vapaus. Vapaus tehdä omia valintoja, vapaus rakentaa omaa lukujärjestystään, vapaus suunnitella aikataulujaan, vapaus olla oma itsensä. Lukiovuodet ovat nuoren elämän merkityksellisimpiä. Siksi lukioajasta kannattaa ottaa irti mahdollisimman paljon. Schildtin lukio tarjoaa tähän erinomaiset mahdollisuudet. Suuressa lukiossa opintotarjonta on laaja ja oman opintopolun tekemiseen löytyy monia mahdollisuuksia. Normaalien lukio-opintojen oheen voi sisällyttää omia harrastuksia, kansainvälisiä jaksoja tai opiskelua korkeakoulussa. Opiskelija päättää, mitä lukiolta haluaa. Me pyrimme toteuttamaan sen.

Rehtori vs. 1.1. - 31.12.2021
Rantala Mika
040 341 4690
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Apulaisrehtori
Haavisto Seppo
040 341 4820
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
Apulaisrehtori Schildtin lukio 1.8. - 31.12.2021
Lahtonen Riikka
040 341 4737
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä