Noora Kolanen

Olen tanssinopettaja ja koreografi. Tanssilliset juureni ovat klassisessa baletissa, ja harrastin pitkään menestyksekkäästi kilpatanssia. Monipuolisen taustani ansiosta olenkin aikamoinen tanssin kameleontti: tällä hetkellä opetan balettia, jazztanssia, musikaalitanssia, showtanssia sekä katutanssia. Intohimoni on musiikkiteatteri ja olenkin saanut toimia koreografina lukuisissa musiikkinäytelmissä ja musikaaleissa, mm. Fame, Rocky Horror Show, Chicago, Grease ja Rent. 

Valmistuin tanssinopettajaksi Oulun konservatoriosta vuonna 1998 ja olen täydentänyt osaamistani suorittamalla ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot vuonna 2010 sekä päivittämällä tutkintoni YAMK-tutkinnoksi vuonna 2021. Olen myös valmistunut toimintaterapeutiksi ja opiskellut erityispedagogiikkaa. Olen urani varrella opettanut eri puolella Suomea useissa tanssikouluissa, kansanopistossa sekä ammattikorkeakouluissa. Gradialla aloitin vuonna 2015. 

Tanssissa minua kiehtoo sen monimuotoisuus. Tanssissa ilmaisun keinot ovat loputtomat ja haluaisin antaa oppilailleni mahdollisimman monenlaisia kokemuksia niin tanssitekniikoista kuin kokonaisvaltaisesta liikeilmaisusta. Opettajana minua innostaa oppilaiden motivaatio ja aito oppimisen halu. 

Rakastan kysymyksiä! 

Haluan auttaa oppilaitani löytämään vahvuutensa omassa liikeilmaisussaan. Olen opettajana heittäytyjä ja pyrin luomaan tunneilleni rennon ilmapiirin, jossa mokaaminen on sallittua, jopa suotavaa. Olemme tunneilla oppimassa toinen toisiltamme!  

Kuva Noora Kolanen