Anne Joutsimäki

Olen jyväskyläläissyntyinen tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Opetusaineitani ovat nykytanssi, jazztanssi, lastentanssi ja baletti.

Olen opiskellut Jyväskylän Yliopistossa taidekasvatusta, tanssipedagogiikkaa sekä draamakasvatusta ja lisäksi minulla on lastentarhanopettajan tutkinto. Olen toiminut tanssijana lukuisissa vapaan kentän produktiossa mm. Virpi Pahkisen, Mirja Tukiaisen, Teemu Kyytisen ja Ari Nummisen teoksissa sekä musikaaleissa ja opereteissa.

Opetustyötä olen tehnyt lukuisilla eri tahoilla. Oppilastöiden, näytösten ja tanssisatujen lisäksi olen tehnyt useita omia kokoillan tanssiteoksia sekä toiminut koreografina reilussa neljässäkymmenessä musiikkiteatteriesityksessä. Lisäksi olen toiminut tanssin kentällä erilaisissa järjestötoimissa ja luottamustehtävissä.

Tanssissa minua kiehtoo sen loputon rikkaus ja monipuolisuus.

Taide, viihde, liikunta, keho, mieli, äly, tunne….

Tanssissa on kaikki ja se tarjoaa mahdollisuuden käyttää kokonaisvaltaisesti kaikkia persoonallisuutensa puolia. Opettajana toivoisin pystyväni raottamaan ovia juuri tähän tanssin ja taiteen maailman moninaisuuteen ja auttaa oppilasta löytämään sieltä oman polkunsa, ilmaisutapansa ja elämää rikastuttavan ilon lähteensä.

Martha Grahamin sanoin: ”Dance is the hidden language of the soul.”  Sitä etsimään ja löytämään!

Kuva Anne Joutsimäki