Sydämen sivistystä - siksi Schildt

Schildtin lukio on noin 1400 opiskelijan yleislukio, musiikkilukio ja urheilulukio Jyväskylässä. 

Kysyimme opiskelijoiltamme, minkälainen koulu Schildtin lukio on. Tällaisia asioita he nostivat esiin:

Mukavat opettajat, hyvä opetus

Schildtin lukiossa on huikean hienot opettajat ja opinto-ohjaajat. “Mahtavat opettajat” on eniten kuultu ensikommentti sekä opiskelijoilta että huoltajilta. Schildtin lukiossa opiskelijoita kuunnellaan ja heistä pidetään huolta. Mutta myös vaaditaan: Schildtissä moni opiskelija nostaa tasoaan opiskelijana.

Kiva ilmapiiri

“En tuntenut paljon ketään kun tulin tänne ja nyt oon saanut kuitenkin tosi hyvin kavereita”. Vaikka opettajat vaativat opiskelijoilta, on Schildtin lukiossa rento ja kodikas ilmapiiri. Kouluhenkeä luovat yhteiset tapahtumat ja erityisesti mainittakoon musalaisten konsertit.

Kaksi opiskelijaa istuu penkillä ja ottaa selfie-kuvaa.

 

Järkevät järjestelyt

Schildtissä pyrimme tekemään koulupäivästä hyvän ja sujuvan. Omia valintoja pääsee tekemään ykköseltä lähtien. Opinto-ohjaajat ovat käytettävissä, “Aina siellä joku on jos ei oma opo satu olemaan paikalla, menee vaan kurkkimaan ovista”, sanoi yksikin opiskelija. Kuntosalille pääsee milloin vaan ja äänieristettyjä SmartBlock-koppeja voi varata ryhmätöihin ja hyppäriopiskeluun. Järkevien järjestelyjen takana ovat usein opiskelijat: heitä kuunnellaan ja toiveita toteutetaan notkeasti ja joustavasti.

Hyvät opiskelutilat

Luonnontieteiden labrat, kuvisluokka, kolme musaluokkaa ja studio, kaksi kuntosalia, erilaisia luokkatiloja, auditorio... Hyppytunneilla voi käyttää opiskelijoiden työskentelytiloja tai vaikka vaan hengata “Alakerran olohuoneessa”.

Erilaiset painotukset

Schildtin lukiossa on kaksi erityislinjaa: urheilu ja musiikki-ilmaisu. Näillä linjoilla voit jättää pois joitain muille lukiolaisille pakollisia opintoja keskittyäksesi tavoitteelliseen harjoitteluun tai harrastamiseen myös kouluajalla. Lisäksi koulu tarjoaa paljon erityisesti heille suunniteltuja vaihtoehtoja. 

Hyvä ruoka

Monelle se asia, joka ensimmäisenä tulee mieleen. Ruoka on tosi hyvää ja sitä saa hakea lisää! Kaikille on tarjolla myös aamupuuro joka päivä.

Hyvät liikuntamahikset

Schildtin pihassa on ulkokuntosali, parkourkenttä, pieni futiskenttä ja koripallokoreja. Kuntosalille pääsee joustavasti omilla hyppäreillä ja liikkasalissa on mm. kiipeilyseinä. Aulatiloissakin on biljardi- ja pingispöytiä.

Schildtin lukiolaiset koulun pihalla. Etummainen poika vetää telineessä leukoja.

 

Vapaus

Monelle tärkeintä Schildtin lukiossa on vapaus. Vapaus tehdä omia valintoja, vapaus rakentaa omaa lukujärjestystään, vapaus suunnitella aikataulujaan, vapaus olla oma itsensä. Lukiovuodet ovat nuoren elämän merkityksellisimpiä. Siksi lukioajasta kannattaa ottaa irti mahdollisimman paljon. Schildtin lukio tarjoaa tähän erinomaiset mahdollisuudet. Suuressa lukiossa opintotarjonta on laaja ja oman opintopolun tekemiseen löytyy monia mahdollisuuksia. Normaalien lukio-opintojen oheen voi sisällyttää omia harrastuksia, kansainvälisiä jaksoja tai opiskelua korkeakoulussa. Opiskelija päättää, mitä lukiolta haluaa. Me pyrimme toteuttamaan sen.

Nuoret opiskelijat viettävät aikaa pihalla
apulaisrehtori
Rantala Mika
040 341 4690
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
apulaisrehtori
Haavisto Seppo
040 341 4820
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä
apulaisrehtori
Lahtonen Riikka
040 341 4737
Gradia-lukiot
Schildtin lukio
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 B, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä