Gradiaan toisesta ammatillisesta oppilaitoksesta siirtyvät hakijat

Voit hakea siirtohaussa Gradiaan, jos sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus jossain toisessa ammatillisessa oppilaitoksessa. Siirtohaussa voit hakea ainoastaan jatkamaan opintojasi samassa tutkinnossa. Jos haluat vaihtaa tutkintoa, sinun tulee hakea koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Ennen kuin haet siirtohaussa, tarkistathan, että haluamaasi koulutusta järjestetään Gradiassa. Sinut voidaan valita opiskelijaksi, mikäli koulutuksessa on vapaita paikkoja ja koulutuksen järjestäjä katsoo sinulla olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan tutkinnon suorittamiseen. Ennen hakemista sinun kannattaa keskustella tilanteestasi oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajan tai HOKS-ohjaajasi kanssa. Pyydä myös opintosuoritusote omasta oppilaitoksestasi ja liitä se hakemukseesi liitteeksi.

Kun olet jättänyt hakemuksen Gradian siirtohaussa, otamme sinuun yhteyttä kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Keskustelemme kanssasi tilanteestasi ja siitä, voitko siirtyä Gradiaan jatkamaan opintojasi. Huomaathan, että opiskelijavalinta varmistuu vasta, kun olemme keskustelleet kanssasi.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Gradian hakupalveluihin.

Hakupalvelut (puhelinaika ja chat ma, ke, to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14)
040 341 6193
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Haku- ja neuvontapalvelut
Käyntiosoite
Sepänkatu 3, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä