Pysäköinti kampuksilla

Gradian kampuksilla on pysäköinninvalvonta ja pysäköintiin täytyy olla lupa. Käytämme sähköistä järjestelmää eParkingia. Yhtä pysäköintilupaa kohden voimassa voi olla kerrallaan vain yhden ajoneuvon rekisteritunnus. Samalla luvalla ei voi pysäköidä usealla ajoneuvolla samanaikaisesti eri kampuksille.

Näet kuukausilupien saatavuustilanteen eParkingista. Tilannetta seurataan, ja lupien määrää lisätään tai vähennetään saatavuustilanteen mukaan. eParkingin käyttöohje on tämän sivun lopussa.

Opiskelijoiden lupia myydään ainoastaan Gradiassa opiskeleville, ja paikkoja on rajallinen määrä. Hankittu lupakaan ei valitettavasti takaa paikan löytymistä kaikkina ajankohtina, koska kampuksilla liikkuu opiskelijoita vaihtelevia määriä.

Oikeutesi pysäköintiin loppuu automaattisesti, kun valmistut ja Gradian sähköpostiosoitteesi lakkaa toimimasta.

Missä voi pysäköidä?

Voit pysäköidä opiskelijapysäköintiin tarkoitetuille erikseen merkityille kylmäpaikoille. Löydät ne opaskartoistamme.

Opiskelijoiden paikkoja on rajallinen määrä Jyväskylässä Kukkulan, Priimuksen, Harjun ja Viitaniemen kampuksilla sekä Jämsässä Myllymäen ylä- ja alakampuksilla. Myös Lievestuoreella on paikkoja.

Kankaalle ja Suomalaiselle musiikkikampukselle ei ole Gradian pysäköintilupia.

Huomaathan, että opiskelijan lupa ei oikeuta käyttämään kampusten vieraspaikkoja.

Pysäköinti on ehdottomasti kielletty kulkuväylillä, jalkakäytävillä, pelastusteillä, nurmialueilla sekä palo- ja pelastusturvallisuuden ja huoltotöiden takia alueilla, joita ei ole osoitettu pysäköintiin.

Lisäohjeita kampuksille:

 • Harju: Sepänaukion kiekkopaikat eivät ole Gradian paikkoja vaan Jyväskylän kaupungin aluetta. Harjun mopo- ja moottoripyöräparkki on Sepänaukion puoleisella pysäköintialueella kiekkopaikkojen vieressä. Lisämopoparkki löytyy sisäpihalta koulu- ja asuntolarakennusten välistä asuntolan B2-siiven vierestä.
 • Kangas: Lupia myy Jyväsparkki. Gradian luvalla ei Kankaalla voi pysäköidä.
 • Kukkula: Opiskelijoiden pysäköintipaikat ovat sairaala Novan parkkihallin piha-alueen kylmäpaikoilla. Alaparkkiin ajaessa ei tarvitse olla enää erillistä magneettikorttia. Alaparkkiin ajetaan parkkihallin vierestä Hoitajantieltä Gradian kampuksen puoleisesta liittymästä.
 • Priimus: Priimuksen pysäköintialueilla on ympärivuorokautinen valvonta kaikkina päivinä.
 • Suomalainen musiikkikampus: Kampuksella ei ole Gradian paikkoja. Lähimmät pysäköintipaikat löytyvät uimahalli Aalto Alvarin lähellä olevalta hiekkakentältä, jossa on kolmen tunnin kiekkopaikkoja.
 • Viitaniemi: Viitaniemen kampuksella lyhytaikaispysäköinti toimii EasyPark-, Parkkipiste- ja eParking-puhelinappien kautta. EasyPark ja Parkkipiste tarjoavat vaihtoehdoiksi 5 euron päiväluvan ja 10 euron viikkoluvan. eParkingin kautta voi hankkia vain 5 euron päiväluvan lyhytaikaispysäköintiin. EasyPark perii lisäksi jokaisesta maksutapahtumasta erillisen tapahtumamaksun. Parkkipiste ja eParking eivät peri tällaista lisämaksua. Lyhytaikaispysäköintiluvilla on sallittua pysäköidä kampuksen kylmäpaikoille/opiskelijapaikoille.

Mitä maksaa?

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

1) Kuukausipysäköintilupa, joka on voimassa kalenterikuukausittain. Seuraavan kuukauden alusta voimassa olevan luvan voi ostaa edellisen kuukauden puolivälistä alkaen:

 • 1 kuukausi: 30 euroa
 • 6 kuukautta: 75 euroa
 • 12 kuukautta 125 euroa

Samanaikaisesti voimassa olevia kuukausilupia on Harjulla 15 kpl, Kukkulalla 30 kpl, Priimuksella 15 kpl ja Viitaniemessä 40 kpl.

Näet kuukausilupien saatavuustilanteen eParkingista. Tilannetta seurataan, ja lupien määrää lisätään tai vähennetään saatavuustilanteen mukaan.

Osta lupasi kampukselle, jossa pääasiassa opiskelet, vaikkakin kuukausilupaan sisältyy 20 vuorokautta pysäköintioikeutta kaikilla Gradian kampuksilla (paitsi Kangas ja Suomalainen musiikkikampus).

Kuukausiluvat ostetaan eParkingin sopimuspysäköinti-toiminnon kautta. Valitsemasi lupa uusiutuu automaattisesti, ja saat Gradian sähköpostiisi ilmoituksen uuden lupakauden alkamisesta ja uuden lupamaksun aukeamisesta seitsemän vuorokautta ennen maksukauden alkamista.

2) Vuorokausilupa, jonka voit ostaa lyhytaikaiseen pysäköintiin Harjulla 15 kpl, Kukkulalla 30 kpl, Priimuksella 15 kpl ja Viitaniemessä 40 kpl:

 • 5 euroa

eParking-ohje

Voit hankkia luvan rekisteröitymällä eParking.fi-järjestelmään Gradian opiskelijan sähköpostiosoitteella, joka on muotoa opiskelijanumero@gradia.fi. Järjestelmän löydät osoitteesta https://www.eparking.fi. Vaihtoehtoisesti voit asentaa järjestelmän maksuttoman mobiilisovelluksen puhelimeesi ja rekisteröityä sovellukseen.

Kuukausiluvan ostaminen

 • Valitse Sopimuspysäköinti ja mene omiin varauksiin ja siellä kohtaan Uusi varaus.
 • Valitse Tee pysäköintisopimus, jos tämän alla näkyvät Gradian pysäköintialueet.
 • Valitse luvan kesto, tee varaus ja maksa lupa eräpäivään mennessä.
 • Lupa on voimassa siitä hetkestä lähtien, kun varaus näkyy voimassa olevana omissa varauksissa.
 • Voit maksaa kuukausiluvan eParking-palvelun kautta tai yleisimmillä verkkomaksutavoilla. Valitettavasti e-laskumahdollisuutta ei ole. Varauksen vahvistamisen jälkeen maksuaikaa on kaksi viikkoa.
 • Vain eräpäivään mennessä maksettu lupa on voimassa. Maksupyynnön löydät eParkingin www-sivuilta kohdasta Maksut ja mobiilisovelluksesta kohdasta Laskut.

Vuorokausiluvan ostaminen

 • Valitse Lyhytaikaispysäköinti ja kartasta se kampus, jonne haluat ostaa vuorokausiluvan.
 • Kirjoita kohtaan Uusi lyhytaikainen pysäköinti kulkuneuvosi rekisterinumero ja valitse Jatka.
 • Anna maksukorttitietosi järjestelmään. Lyhytaikaiset luvat veloitetaan maksukortilta kootusti kahdesti kuukaudessa (15. päivä ja kuun viimeinen päivä).
 • Vuorokausiluvan toimintaperiaate on sama kuin kaupunkien kadunvarsipysäköinnin.

Rekisteritunnusten hallinnointi

Voit lisätä ja poistaa rekisteritunnuksia eParkingin omissa varauksissasi. Varmista, että kirjoitat oikean tunnuksen ja kyseisenä päivänä käyttämäsi ajoneuvo on aktiivisena järjestelmässä. Pysäköinninvalvonta perustuu rekisterinumeron skannaukseen.

Mopot, moottoripyörät, mopoautot ja mönkijät

Kampuskohtaiset mopo- ja moottoripyöräparkit löytyvät opaskartoistamme.

Mopoautoja ja mönkijöitä ei saa pysäköidä mopoille ja moottoripyörille tarkoitetuille alueille, vaan ne tulee pysäköidä ostetulla luvalla opiskelijoiden autoille tarkoitetuille kylmäpaikoille.

Mopo- ja moottoripyöräparkit rajataan aidoin, poikkeuksena Harjun kampuksen Sepänaukion puoleinen mopoparkki, joka on Jyväskylän kaupungin hallinnoima.

Viitaniemessä, Kukkulalla ja Priimuksella mopojen ja moottoripyörien on pysyttävä mopo- ja moottoripyöräparkissa aidatun alueen sisäpuolella. Viitaniemen, Kukkulan ja Priimuksen kampuksilla aidatun alueen sisäpuolella mopo- ja moottoripyöräparkkiin voi jatkossa pysäköidä ns. kahteen tai jopa kolmeen riviin, aidatulle alueelle niin paljon kuin luontevasti ja turvallisesti mahtuu.

Huom. Harjun kampuksen varsinainen mopo- ja moottoripyöräparkki sijaitsee Sepänaukion puoleisella pysäköintialueella kiekkopaikkojen vieressä. Harjun kampuksen Sepänaukion puoleisen mopo- ja moottoripyöräparkin pysäköintiohje:

 • Yksi mopo tai moottoripyörä per yksi ruutu.
 • Jätä mopoparkin eturivin reunimmaiset eli päätypaikat vapaaksi, jotta mopoparkin takarivistä pääsee ajamaan ulos (päädyn paikat ovat ns. kulkuväyliä ja siitä tulee pysäköintivirhemaksu).
 • Pysäköi moposi tai moottoripyöräsi tarkalleen parkkiviivojen sisäpuolelle.

Tämän lisäksi Harjun kampuksen lisämopoparkki löytyy kampuksen sisäpihan puolelta, koulu- ja asuntolarakennusten välistä asuntolarakennuksen B2-siiven kupeesta. Lisämopoparkki aidataan, pysäköinti aitojen sisäpuolelle.

Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnasta Gradian kampuksilla vastaa MKM Park Service Oy.

Kysyttävää tai ongelmia?

Jos sinulla on kysymyksiä tai pulmia pysäköinnissä, voit ottaa yhteyttä eParkingin asiakaspalveluun: sähköposti info@eparking.fi. eParkingin-sivustolla eparking.fi on paljon tietoa myös osiossa Käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset. Yhteydenottopyynnön voi jättää myös eParking.fi-sivuston kautta.

Jos olet saanut aiheettoman pysäköintivirhemaksun, reklamointi tehdään sähköisellä reklamaatiolomakkeella, joka löytyy MKM Park Service Oy:n verkkosivuilta mkm.fi.

Mikäli pysäköintivirhemaksu on ollut aiheellinen eli johtunut käyttäjän omasta virheestä, maksua ei voida perua. Käyttäjävirheitä ovat esimerkiksi:

 • pysäköintilupa ei ole voimassa
 • väärä rekisterinumero aktiivisena pysäköintiluvalla
 • virheellisesti kirjoitettu rekisterinumero järjestelmässä
 • pysäköinti sellaiselle paikalle, johon lupa ei oikeuta pysäköintiä (esim. opiskelijaluvalla pysäköinti lämpöpaikalle).