Oi, Suomaa! Lyseolaisten ensi-ilta Jyväskylän Huoneteatterissa pe 5.5. klo 19

Toukokuussa Huoneteatterin lavan valtaavat Lyseon teatteriopiskelijat. Oi, Suomaa -näytelmän ensi-ilta on pe 5.5. klo 19. Muut esitykset ovat la 6.5. klo 18, su 7.5. klo 15, pe 12.5. klo 19, la 13.5. klo 18, su 14.5. klo 15.

Nuoret ideoivat yhdessä

Parodisen dystopian ovat ideoineet nuoret yhdessä, ja käsikirjoitustiimi on työstänyt näytelmän, josta kaikki viitisenkymmentä lyseolaista saivat roolin. Ryhmässä on kaiken kaikkiaan yli 70 nuorta. Maskeerauksessa ja puvustuksessa on apuna myös ammattiopiston opiskelijoita.

Kuvituskuva.
Kuva: Raili Kivelä

Oi, Suomaa!

Ilmastonmuutos on nostanut meren korkeuden niin, että Helsinki on peittynyt veden alle ja Jyväskylästä on tullut pääkaupunki.  Valtion johto Jyväskylässä on despoottinen porukka; valtakunnan kanslari Suomi-neito lietsoo kansallishenkeä radiokuulutuksillaan, Koura ja Komentaja johtavat valtakuntaa pelolla.  

Tapahtuman keskipisteenä on Jyväskylän keskelle jäänyt pieni sisukas Muurame. Sen paikallishallinnon byrokraatit, opetus-, järjestys-. ruoka-, oikeus ja onnellisuusvastaava hännystelevät valtionjohtoa, koska se on tapa pysyä rukkiisa.

Kansa elää kurjuudessa, ruiskin on loppumassa ja rukiinturvaajat pitävät väkeä pelossa. Mutta metsissä lymyävät luonnonvaraisesti laulellen vapaat sielut eli Hiisi-Hipit, jotka rohkaisevat urheat muuramelaiset kapinaan. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Tervetuloa katsomaan!

Esityksen ja kahvilan tuotolla tuetaan lasten koulunkäyntiä Kampalan slummeissa Ugandassa. Esityksen kesto väliaikoineen 2 h 30 min.

Lisätietoja

Raili Kivelä, Jyväskylän Lyseon opettaja sekä Huoneteatterin puheenjohtaja, puh. 040 341 4711, raili.kivela@gradia.fi