Näyttely esittelee valmistuvien artesaaniopiskelijoiden kädentaitoja Kankaalla

Portilla 2019 -taidekäsityönäyttely kokoaa Gradia Jyväskylästä 2019 valmistuvien artesaaniopiskelijoiden teoksia. Teokset ilmentävät tekijöidensä henkilökohtaista ajatusmaailmaa sekä tuovat esiin jokaisen opiskelijan oman persoonallisen ja luovan ilmaisutavan. Näyttely on avoinna Jyväskylän Kankaan porttirakennuksessa 15.–28.5.2019.

Taidekäsityönäyttelyssä esillä olevien teosten valmistamiseen on käytetty erilaisia kovia ja pehmeitä materiaaleja, kuten puuta, metallia ja tekstiilimateriaaleja. Teokset ovat syntyneet kevään 2019 aikana osana opintoja, ja näyttely antaakin artesaaniopiskelijoille loistavan mahdollisuuden esitellä kädentaitojaan.

Tuotteiden valmistamisen lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet tuotteidensa esillepanon.

Gradia Jyväskylässä käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoa opiskelevat valmistuvat kevään ja syksyn aikana artesaaneiksi. Kalustealan artesaanin koulutus antaa valmiudet suunnitella ja valmistaa huonekaluja sekä muita puu- ja metalliesineitä. Tekstiilialan artesaanin koulutuksessa opiskelija saa puolestaan valmiudet suunnitella ja valmistaa sisustustekstiilejä.

Näyttelyn paikka ja aukioloajat

Näyttely pidetään Jyväskylän Kankaan porttirakennuksessa osoitteessa Kympinkatu 3, 40101 Jyväskylä.

Näyttely on avoinna 15.–28.5.2019 ma–pe klo 14–19 ja la–su klo 12–18.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Opettaja Marjo Tuhkanen, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5068, marjo.tuhkanen@gradia.fi