Michelin-tähdellä palkitun Ravintola Olon loppuunmyyty illallinen Ravintola Priimuksessa 26.1.

Michelin-tähdellä palkittu Ravintola Olo ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä saapuvat tiimeineen 26.1.2023 Ravintola Priimukseen. Ravintola Olo ja Gradian ravintola- ja catering-alan opiskelijat toteuttavat yhteistyössä upean kuuden ruokalajin illallisen, joka on loppuunmyyty. Moderniin pohjoismaiseen keittiöön erikoistuneella huippuravintola Ololla on ollut Michelin-tähti vuodesta 2011.

Pekka Terävän suunnitteleman illallisen menu on leikkaus sesonkia ja ripaus historiaa vuosien varrelta – ruokaa, jota Terävä on tehnyt jo 35 vuoden ajan ja josta hänet tunnistaa. Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoille 150 asiakkaan juhlaillallinen on oppimistilaisuus parhaimmillaan. Kaikkiaan noin 40 opiskelijaa osallistuu yhdessä opettajiensa kanssa Ravintola Olon tiimin kanssa illallisen esivalmistukseen ja tarjoiluun.

”Saamme oppilaitoksessa tilaisuuden hoitaa illallista Michelin-tähdellä palkitun ravintolan reseptiikalla ja raaka-aineilla huippukokkien ja Pekka Terävän ohjauksessa. Tämä tarjoaa verkostoitumisen lisäksi mahdollisuuden oppia raaka-aineista, erilaisista ammattitekniikoista, esille laitosta ja kuuden ruokalajin illallisen tarjoilusta”, kertoo opettaja Riitta Palho Gradian ravintola- ja catering-alalta.

Ammatillisen näkemyksen ja kokemuksen jakamista alan opiskelijoille

Ravintola- ja catering-alalla on ollut valtakunnallisesti haasteita rekrytoida työvoimaa. Pekka Terävä haluaa jakaa ammatillista näkemystään ja kokemustaan alan opiskelijoille.

”Haluan kertoa, miten hienosta alasta on kyse ja mitä kaikkia vaihtoehtoja se tarjoaa opintojen jälkeen ja ennen kaikkea osaamisen kehittämiseen. On hieno kokemus tehdä työtä illallisella tulevaisuuden huippujen kanssa ja jakaa hetki yhteisen ajan ja ruoan parissa”, Terävä sanoo.

Ravintola Olo toimii Gradian ravintola- ja catering-alan työssäoppimispaikkana. Suuri osa Ravintola Olon työssäoppijoista osallistuu alan ammattitaitokilpailutoimintaan, kuten Taitaja-kilpailuihin tai kansainvälisiin WorldSkills-kisoihin. Ravintola- ja catering-ala tekee myös tiivistä yhteistyötä Ravintola Olon kanssa kilpailutoiminnassa ja Jyväskylän MM-rallien VIP-ruokailuissa.

”Oppilaitokselle ja ravintola Priimukselle tämä illallinen on ammattiosaamisen näyttö siitä, miten onnistumme luomaan ikimuistoisen illan ja vastaamaan asiakkaiden suuriin ennakko-odotuksiin. Saamme kokoon upean joukon alan ammattilaisia ja ruokakulttuurin harrastajia nauttimaan yhteisestä illasta”, Palho kertoo.

Kutsu toimituksille

Tervetuloa tutustumaan illallisen valmistukseen Ravintola Priimukseen (Taulumäentie 45, Jyväskylä) torstaina 26.1.2023 klo 17.30. Paikalla on tavattavissa ja haastateltavissa keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä, opettaja Riitta Palho sekä ravintola- ja catering-alan opiskelijoita.

Lisätietoja

Riitta Palho, opettaja, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6006, riitta.palho@gradia.fi
Pekka Terävä, ravintoloitsija, keittiömestari, Ravintola Olo, puh. 050 569 7095, pekka.terava@olo-collection.fi
Kaija Taponen, ravintolaliiketoiminnan päällikkö, Ravintola Priimus, puh. 040 341 6105, kaija.taponen@gradia.fi

Mediatiedote 10.1.2023