Luova kampus hohtaa Valon kaupungissa 29.9.

Gradian Luova kampus Kankaalla (Kympinkatu 3 B, Jyväskylä) hehkuu valoa ja tunnelmaa taas Valon kaupungissa perjantaina 29.9. Ovet avautuvat klo 18 ja ovat auki klo 22 saakka. Kampuksen pihalla on koettavaa ja katsottavaa koko perheelle ja sisätiloista löytyy myös työpajoja, joihin voi osallistua.

Teemana teoksissa veden merkitys maailmassa

Tänä vuonna Luovan kampuksen teemana teoksissa on veden merkitys maailmassa. Vesi toistuu sekä ulkoteoksissa että sisätilojen työpajoissa ja sisustuksessa. Pääosin kierrätysmateriaalista luodut teokset kuvaavat veden eri rooleja ja merkityksiä luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksessa.

Luovan kampuksen sisätiloissa on koettavana erilaisia työnäytöksiä ja näyttelyitä. Tekstiiliopiskelijat esittelevät hohtavaa kudontaa kangaspuilla ja kuvallisen ilmaisun opiskelijat maalaavat vedenalaisessa ateljeessa. Valokuvausstudiossa on myös mahdollista otattaa itsestään kuva, jossa vesiteema näkyy valomaalauksen avulla.

Kävijöille on myös tarjolla tuotemyyntiä ja tietovisailua, johon osallistuneet pääsevät mukaan arvontaan.

Opiskelijat esittelevät osaamistaan

Mittatilausompelijoiden ja vaatturien Pompat ja pisarat -näytös marssittaa lavalle muotia ja näyttäviä asusteita suoraan opiskelijoiden työpöydältä. Näytökset alkavat klo 18.45, 19.45, 20.45 ja 21.46.

Tekstiilialan opiskelijat esittelevät osaamistaan aurinkopitsitekniikalla valmistetun teoksen avulla. Elämää nähnyt kiristekalvo ja rautalanka muotoutuu valaistuksi Pakkasaamu -veistokseksi Luovan kampuksen tiiliseinälle.

Kohinaa on luvassa tekstiilialan opiskelijoiden kierrätysmateriaaleista tehdyssä lautanauha-teoksessa. Luovan kampuksen pääoven ympärille rakennetusta Kohina-teoksesta löytyy mm. käytettyjä kahvipaketteja ja paalinarua.

Kalustealan opiskelijat tuovat pihalle Katiskan, joka näyttää mitä joenvarsilta ja järvistä löytyy. Jätteiden valtakunta on rakennettu koivurungosta ja se on valaistu sisäpuolelta.

Veden varjot -teos kohoaa Luovan kampuksen yläilmoihin. Käytetyistä sateenvarjoista ja kierrätysmateriaaleista rakennettu teos on kiertotalouden ja tekstiilialan opiskelijoiden yhteisponnistus.

Kuva: Lumina Lahtinen