Loisto

Loisto on konserttisarja, jossa tulevaisuuden säveltaiteen osaajat näyttävät parasta osaamistaan. Konserttisarjan järjestävät kaksi kertaa lukukaudessa Gradia Jyväskylän musiikkialan perustutkinnon muusikko-opiskelijat ja media-alan opiskelijat. Muuta yhteistyötä tehdään graafisen alan, valokuvauksen, painon sekä hius- ja kauneusalan kanssa.

Konsertteihin, jotka ovat Siltasalissa (Pitkäkatu 1921, Jyväskylä) on vapaa pääsy. Tämän lisäksi ne lähetetään suorana lähetyksena tällä sivulla.

Loisto 2.10.4.2019

TIISTAI 2.4.
 •  klo 18.00 MusicXchain  International workshopband jumps into the Caribbean (Jamaica & Cuba) 
  Tule nauttimaan kuumista karibialaisista herkuista! MusicXchain-työpajan bändi tulkitsee muun muassa Ruben Bladesin kappaleita ja luvassa on myös letkeitä jamaikalaisia rytmejä.

 • klo 19.30 Jari Vähkyrä & Iiro Alikärri Pohjoinen ulottuvuus (luomulähirock)
  Luonnonläheistä kotimaista rockmusiikkia viime vuosituhannelta tähän päivään. Konsertin kappaleissa soi suomalainen mielenmaisema aina Karjalasta Perämeren pohjukkaan.
 KESKIVIIKKO 3.4.
 • klo 18.00 Tanja Oittinen Nineteen Hundred and Seventy Five (hard rock/blues/rock/folk/progressiivinen rock)
  AAAWYEAH! Rock 'n rollin, folkin ja progenörttien keskeltä sukeltaa tämä retrosävelten ja -värien täyteinen konserttikokonaisuus. Tämän autenttisempaa flowerpoweria saa hakea. Kiharat kuosiin ja tukka heilumaan! Hey hey, my my, rock'n roll can never die ja sen sellasta.
 • klo 19.30 Sulo Simonen Out Alive (pop/rock)

  Konsertissa kuullaan minulle tärkeimpiä biisejä lapsuudesta konsavuosiin. Matka alkaa rautalangan kuulaasta maailmasta ja kulkee suomirockin siivittämänä kohti stratojuhlaa.

TORSTAI 4.4.
 • klo 18.00 Tiina Heikkinen – Version of me (soul/pop)
  Musiikkia, joka saa aikaan minussa sekä liikettä että liikutusta. Konsertissa kuullaan mm. lempiartistieni Kimbran ja Billie Eilishin tuotantoa.
 • klo 19.30 Karoliina Mäenpää & Vesa Virtanen  Strangeventure (funk/fuusio/proge)

  Groovaavalla rytmillä ja tiukalla soitannalla varustettu kattaus funk-fiilistelyä, sekä internet-inspiroituneita sovituksia nykypäivän hiteistä.

PERJANTAI 5.4.
 • klo 18.00 Miska Paananen – Feeling (pop/groove)

  Konsertissa palataan 80-luvulle, eli grooven ja intohimon kultaiselle vuosikymmenelle. Luvassa siis hittikappaleita suoraan 80-luvulta, sekä teemaan sopivia tämän päivän pop-hittejä. Juustoinen rakkauspop ja syntikkagroove ei kuole koskaan!

 • klo 19.30 Tino Virtaniemi – Children of the grave (heavy rock)
  Ensimmäistä kertaa Jyväskylän konservatoriohistoriassa esitetään Black Sabbath -loppukonsertti. Mikäli kaipaat Birminghamin synkkään tunnelmaan tai etsit vain kovaa menoa, on tämä konsertti juuri sinulle! Konsertissa esitetään kappaleita Black Sabbathin menestyksekkäimmiltä vuosilta ennen Ozzy Osbournen lähtöä yhtyeestä!  Säröt päälle ja let's go!

MAANANTAI 8.4.
 • klo 18.00 Robin Widjeskog The great rain battle! (rock opera)

  Ilmastonmuutoksesta dramaattisesti ja voimakkain tuntein kertova itsesävelletty rockooppera. Eeppistä!

 • klo 19.30 Aleksi Bondfolk & Jarkko Niska – The love we had (rock, Toto-tribuutti)
  Konsertti on tribuutti maailman parhaan rock-yhtyeen Toton tuotannolle. Biisien teemat pyörivät kiperien rakkaustarinoiden sekä vankkumattoman ystävyyden parissa. Tulossa kirpeää funkia, jykevää rockia ja hunajaakin makeampia slowareita! Tästä et halua jäädä paitsi!

TIISTAI 9.4.
 • klo 18.00 Miiro Kesti – A long way through space and time (alternative, indie-pop/rock)
  Tunnelmallinen kattaus musiikkia esittäjiltä kuten Patrick Watson, The Cinematic Orchestra ja Jacob Collier.
 • klo 19.30 Sanni Alajoutsijärvi  Flowers you don't know (moderni pop & indie)

  Korkealta ja kovaa, matalalta ja mukavasti. Flowers you don't know on positiivisen kaihoisa kokonaisuus modernia soundia, perinteisempää poppia ja indietä. Miellyttävät melodiat, synkät lyriikat ja sulavat stemmalaulannat johdattavat sinut 2010-luvun kukkakedon halki.

KESKIVIIKKO 10.4.
 • klo 18.00 Niko Toivari & Mari Rupponen – When it Feels Like Eight (avantgardistinen pop/jazz)

  Konserttimme teema on hyvien biisien esittäminen vielä parempien ihmisten kanssa. Tulkitsemme universumin ääniä suurelta osin instrumentaalikappaleiden voimin. Tutkimusmatkamme sisältää sähköisiä soundeja, räsymattoja ja jazzkadensseja. Tunnelmoimme kodikkaasti villasukkien ja jännittävien yksityiskohtien saattelemana.

 • klo 19.30 Eero Salonlahti – femme balba (pop)
  Konsertissa glitterpartoja, sulkakoruja ja nahkarotseja.

Kuva muusikko-opiskelijoista

Lisätietoja

Tuottaja Helvi Kangas, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5207
AV-tuottaja Tiina Hiekkaranta, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5781