Kuusi kilpailijaa Gradiasta ammattitaidon MM-kilpailussa Kazanissa 22. – 27. elokuuta

Maailman parhaat nuoret ammattilaiset kilpailevat osaamisesta ammattitaidon MM-kilpailussa Venäjän Kazanissa 22. – 27. elokuuta 2019. Suomen maajoukkueessa on kuusi kilpailijaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta.

Kaikkiaan Suomen joukkueessa on 27 nuorta, jotka kilpailevat 25 eri lajissa.

Ammattitaidon kilpailutoimintaan osallistuminen ja ennakkoon harjoitteleminen merkitsevät kilpailijoille monia asioita, muun muassa taitojen kehittämistä huipputasolle, työuran rakentamista sekä verkostoitumista alan parhaiden osaajien kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Iältään kilpailija saa olla korkeintaan 22 vuotta kilpailuvuonna täyttänyt.

Gradian maajoukkuekilpailijat

Melissa Kuisma: Muoti ja vaatetus  (Fashion Technology)

Melissa Kuisma opiskelee  vaatturin ammattitutkintoa Gradia Jyväskylässä. Jo tätä ennen hän on valmistunut vaatetusompelijaksi ja vaatturiksi. Kuisma sai kansainvälistä kilpailukokemusta jo viime vuonna ammattitaidon EM-kilpailussa. Hän voitti lajissaan Suomenmestaruushopeaa 2017. Muoti ja vaatetus -lajissa tarvitaan kekseliäisyyttä ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia. Alan ammattilaiset tekevät erilaisia suunnittelu-, muotipiirustus sekä kaavoitus- ja ompelutöitä.

Suvi Minkkinen: Ravintolapalvelu (Restaurant Service)

Suvi Minkkinen työskentelee jyväskyläläisessä fine dining -ravintola Pöllöwaarissa. Hän on valmistunut Gradia Jyväskylästä tarjoilijaksi. Lisäksi hän suorittaa parhaillaan baarimestarin ammattitutkintoa Gradiassa. Minkkinen oli Suomen joukkueessa myös ammattitaidon EM-kilpailussa 2018, ja hän on lajinsa Suomenmestari vuodelta 2017. Ravintolapalvelulajissa vaaditaan tarkkuutta ja erinomaista taitoa kohdata asiakkaita. Varsinaisen tarjoilun lisäksi työtehtävät ovat monipuolisia – juomasekoitusten ja erikoiskahvien valmistuksesta hedelmien leikkaamiseen.

Katariina Komulainen: Painotekniikka (Print Media Technology)

Katariina Komulainen suorittaa Gradia Jyväskylässä media-alan ammattitutkintoa. Aiemmin hän on valmistunut ensin media-assistentiksi ja sen jälkeen painotuotantoassistentiksi. Hän on vuosien 2017 ja 2018 lajinsa ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailun kultamitalisti. MM-kilpailua varten Katariinalla on ollut hienot harjoittelumahdollisuudet, sillä hän valmentautui Suomessa alan oppilaitoksissa ja työelämän työtehtävissä. Valmennus huipentui Saksassa, jossa hän pääsi harjoittelemaan nykyaikaisilla offset-painokoneilla ja tutustumaan uusiin digitaalisiin painomenetelmiin Heidelbergin tehtaalla. Hänen täytyy hallita offset- ja digitaalisen painoteknisen tuotannon kaikki työvaiheet esiasetteluista viimeistelyyn sekä huolehtia painotuotteiden tasaisesta laadusta.

Eemil Ahonen: Informaatioteknologia (IT Software Solutions for Business)

Eemil Ahonen on valmistunut datanomiksi Gradia Jyväskylästä ja aloittanut tietotekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Hän on lajinsa vuoden 2018 ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailun hopeamitalisti. Informaatioteknologialajissa luodaan kokonaan uusia järjestelmiä ja muokataan nykyisiä ohjelmistoratkaisuja yritysten tarpeisiin.

Alexander  Goldhill ja Eetu Silvennoinen: Robotiikka (Mobile Robotics), lajissa kilpaillaan pareina.

Alexander Goldhill ja Eetu Silvennoinen opiskelevat Gradia Jyväskylässä tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. He kävivät jo vuosi sitten hakemassa kansainvälistä kilpailukokemusta ammattitaidon EM-kilpailussa Budapestissa. Lisäksi Silvennoinen sijoittui ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailussa 2017 robotiikka-näytöslajissa toiseksi. Robotiikka-ala kehittyy parhaillaan nopeasti. Sovelluksia käytetään laajasti esimerkiksi teollisuudessa, liikenteessä, maataloudessa ja terveydenhuollossa.

Ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailu WorldSkills järjestetään joka toinen vuosi. Kyseessä on massiivinen ammatillisen koulutuksen kansainvälinen tapahtuma. Tänä vuonna mukana on noin 1500 kilpailijaa 56 eri lajissa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on yksi Skills Finland ry:n huippuvalmennusyksiköistä. Skills Finland ry edistää suomalaista ammatillista huippuosaamista kilpailu-, valmennus- ja koulutustoiminnan avulla.

Kutsu toimituksille

Maajoukkueen kilpailijoiden valmentautuminen on kiinnostavaa seurattavaa. Toimittajat ovat tervetulleita tapaamaan heitä ennen 18.8. jonka jälkeen he keskittyvät kilpailuun ja matkustavat Kazaniin. Yhteydenotot lajeittain valmentajien kautta:

Heli Mäkinen, muoti ja vaatetus, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5566
Tuija Auramo, ravintolapalvelu, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6032
Klaus Sjöblom, painotekniikka, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5703
Harri Hautala, informaatioteknologia Business College Helsinki, puh. 044 775 6315 sekä Jussi Torppa, informaatioteknologia, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5811
Keijo Salonen, robotiikka, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5711

Lisätietoja

Vesa-Antti Iltola, kansainvälisen kilpailutoiminnan koordinaattori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5671
Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152

https://worldskills2019.com
https://skillsfinland.fi

Painokelpoiset kuvat ovat Gradian kilpailijoista ohessa. Kuvia käytettäessä mainittava lähde SkillsFinland ry.

Tiedostot
Tiedosto
Tiedosto
Tiedosto
Tiedosto
Tiedosto
Tiedosto