Koronavirustartuntatapaus Gradiassa

Gradia Jyväskylässä on todettu musiikkialalla yhdellä henkilöllä koronavirustartunta. Altistuneet henkilöt on tavoitettu ja määrätty karanteeniin.

Altistuminen tapahtui musiikkialan perustutkinnon pienryhmätilanteessa 16.9.2020 Pitkäkadun toimipisteessä. Altistuneita työntekijöitä on 1 ja opiskelijoita 2. Terveydenhuolto on tavoittanut altistuneet henkilöt ja heidät on määrätty karanteeniin 30.9.2020 saakka. Gradia toimii tilanteessa terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan.

”Tässäkin tapauksessa on noudatettu turvavälejä ja mahdollinen altistuminen on ollut lyhytkestoista. Altistumisketju on pystytty jäljittämään tarkasti. Muilta osin jatkamme opetusta koronaturvallisuusohjeet huomioiden. Turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattaminen on edelleen ensiarvoisen tärkeää”, sanoo Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhanen.

Gradian kampuksilla voi tapauksesta huolimatta opiskella ja työskennellä koronaturvallisuusohjeet huomioiden. Turvallisen opiskeluympäristön varmistaminen on Gradian koronavarautumistoimenpiteiden lähtökohta. Riittävän väljyyden mahdollistamiseksi Gradiassa työskennellään ja opiskellaan osin etänä. Tiloja siivotaan tehostetusti, kiinnittäen huomiota erityisesti kosketuspintoihin.

Gradian kampusalueille ja muihin tiloihin ei edelleenkään saa tulla, jos kärsii hengitystieoireista. Opiskelijat ja henkilökunta on ohjeistettu huolehtimaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Gradiassa ei toistaiseksi järjestetä yli 50 osallistujan tilaisuuksia. Henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan Koronavilkku-sovelluksen käyttöä.

Lisätietoja:
Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152