Konkretiaa kestävyysasioihin – kyllä kiitos! Tarjolla kestävyysopintoja modernilla digitwistillä

Yhteistyössä Gradian Konkretiaa kestävään matkailuun -hankkeen ja keskisuomalaisten matkailualan yritysten kanssa on kehitetty uusi Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -tutkinnon osa, jonka sisällöissä on huomioitu aidosti paikalliset työelämän osaamistarpeet. Tämä kokonaisuus on erityisesti niille, jotka haluavat oppia kestävyydestä modernilla digitwistillä!

Gradialla matkailualan perustutkinnon joulukuussa valmiiksi saanut Aada Rantamäki pääsi vielä opintojensa loppumetreillä ja ennen työelämään siirtymistä vahvistamaan kestävän kehityksen osaamistaan. Hän suoritti uuden tutkinnon osan ensimmäisten joukossa.

”Kestävyysosaaminen on mielestäni tärkeää sen takia, että nykyään monet yritykset panostavat vastuullisuuteen ja kestävyyteen. Uskoisin, että osaaminen tuo kilpailuetua työnhaussa. Itse koin kestävyys- ja vastuullisuusasioihin keskittyvän tutkinnon osan tosi hyödylliseksi ja suosittelen sitä myös muille”, Rantamäki kertoo.

Teoriaopinnot joustavasti verkkokurssilla, ohjattu projektityö työpaikalla

Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -opintokokonaisuudessa opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan ympäristölähtöisten ratkaisujen ja toimintatapojen havaitsemisessa sekä hyödyntämään tietoa käytännön työtehtävissä. Opiskelu on tehty helpoksi ja joustavaksi, sillä teoriaopinnot suoritetaan verkkokurssilla. Itsenäisesti ja joustavasti opiskeltava verkkokurssi oli Aada Rantamäen kohdalla iso etu, sillä itseä kiinnostava kokonaisuus oli mahdollista suorittaa nopealla aikataululla muutamassa viikossa vielä juuri ennen valmistumista.

"Verkkokurssin toteutus oli tosi virkistävä ja käytännönläheinen. Erityisesti mieleen jäi konkreettiset ja sopivan haastavat tehtävät sekä animaatiokettu, joka johdatteli opiskelijan eri aiheisiin. Mielestäni tämä verkkokurssi on sellainen, että se sopii varmasi monenlaiselle opiskelijalle. Opin paljon sellaista, mitä voin hyödyntää sekä työssä että ihan arkielämässäkin", Rantamäki arvioi.

Teoriaopintojen jälkeen opiskelija tekee työelämässä oppimisen jakson aikana ohjatun projektityön, jossa ideoidaan ja toteutetaan yhdessä työpaikan kanssa käytännön ratkaisuja yrityksen vastuullisen toiminnan lisäämiseksi.

"Olin valmiiksi työharjoittelussa, joten teoriaopintojen jälkeen pääsin heti soveltamaan opittua työpaikallani Savutuvan Apajalla. Projektityönä tein työharjoittelupaikkaani kymmenen kohdan muistilistan erilaisista energiansäästövinkeistä, joista olisi hyötyä juuri tässä kyseisessä paikassa. Energiasäästövinkit laitettiin näkyville henkilökunnan tiloihin. Projektityössä oli heti hyötyä verkkokurssilla opituista asioista#, Rantamäki kertoo.

Kiinnostuitko kestävän kehityksen osaamisen vahvistamisesta?

Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -opintokokonaisuus on tarkoitettu erityisesti matkailualan yrityksissä työskenteleville, esimerkiksi puhtaus-, ruoka- tai kiinteistönhuollon työtehtävissä toimiville. Aihe on kuitenkin ajankohtainen monilla eri aloilla, joten myös muiden alojen työntekijät ovat toki tervetulleita mukaan vahvistamaan kestävyysosaamistaan.

Tutkinnon osan suorittaminen on mahdollista aloittaa nonstop-periaatteella silloin kun itselle sopii ja kun työelämässä oppimisen paikka on sovittu. Suoritus alkaa aloitusinfolla, jossa kerrotaan, miten opiskelu tapahtuu. Suoritus vie kokonaisuudessaan 1–3 kuukautta.


Kiinnostuitko? Tutustu tarkemmin verkkosivuillamme ja ilmoittaudu mukaan.

Vastuullinen tulevaisuus -blogistamme voit lukea lisää, kuinka uusi paikallinen tutkinnon osa syntyi yhteistyössä keskisuomalaisten matkailualan yritysten kanssa.

Ympäristövastuullinen toiminta matkailualan yrityksessä -tutkinnon osa on kehitetty Konkretiaa kestävään matkailuun -hankkeessa, jota rahoittaa Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen tavoitteena on edistää kestävän kehityksen käytännön osaamista sekä opintojen työelämälähtöisyyttä erityisesti matkailijoille välittömästi näkyvissä ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalveluissa.