Kokkiopiskelija Saku Karstilalle kultaa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailuissa

Gradia Jyväskylässä kokiksi opiskeleva Saku Karstila on voittanut kultaa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailuissa. Kilpailu käytiin lauantaina 21.1.2023 Helsingissä. Karstila oli kilpailun nuorin osallistuja.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun alkukarsintoja käytiin maakunnissa syksyn 2022 aikana. SM-finaalissa kilpaili lopulta kahdeksan Suomen huippuravintoloissa työskentelevää alle 27-vuotiasta nuorta keittiöalan ammattilaista. Kilpailu oli ns. Black box -kilpailu, jossa kokit suunnittelivat ja toteuttivat menun black boxin ja listaan merkittyjen raaka-aineiden pohjalta.

Voiton myötä Karstila edustaa Suomea lokakuussa Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM-kilpailuissa Istanbulissa.

Karstila on valmistumassa opinnoistaan ja hän lähtee vielä opintojen loppusuoralla helmikuussa työssäoppimaan Puolaan.

Kuvassa keskellä voittaja Saku Karstila, vasemmalla kisan kakkonen Toni Uusilähteenmäki ja oikealla kolmonen Sivi Saarivirta.
Kilpailun voittaja Saku Karstila on kuvassa keskellä. Vasemmalla on toiseksi sijoittunut Toni Uusilähteenmäki ja kolmanneksi tullut Sivi Saarivirta oikealla. Kuva: Chaîne des Rôtisseurs Finlande