Keski-Suomen Yrittäjäsanomat: Koulutusyhteistyö kasvattaa osaamista sekä yritystä

Raskashuolto Servisepät Oy on erikoistunut raskaskalustojen, kuten kuorma-autojen, perävaunujen, pakettiautojen sekä työkoneiden huoltoihin ja korjauksiin, katsastustarkastuksiin ja -remontteihin sekä erilaisiin metallitöihin. Kymmenisen vuotta toimineen yrityksen asiakkaita ovat sekä kuljetusyritykset että yksityishenkilöt.

Kasvava yritys tarvitsee lisää työntekijöitä

Tällä hetkellä Raskashuolto Servisepät Oy:ssä työskentelee kahdeksan henkilöä, mutta lisää henkilökuntaa ja uutta osaamista tarvitaan jatkuvasti. ”Raskaan kaluston asentajan työ ei ole katoamassa lähitulevaisuudessa, sillä se on täydellistä käsityötä”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Kari Lehto. Asentajan työssä oppii koko ajan uutta, sillä jokainen korjattava ajoneuvo ja työtehtävä on erilainen. Tekniikan kehittyessä myös raskaskalustoissa tulee olemaan kaasu- ja sähkömoottorit, mikä uudistaa asentajien työtä.

Yhteistyöllä tuloksia liiketoiminnan kasvuun

Raskashuolto Servisepät Oy:n ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian koulutusyhteistyön kautta on löytynyt osaavaa henkilökuntaa. Korjaamon työnjohtaja Jaakko Paananen suorittaa Gradiassa oppisopimuskoulutuksella ajoneuvoalan erikoisammattitutkintoa. Paanasen mukaan koulutuksesta saa muun muassa arvokasta tietoa esimiehenä toimimisesta sekä hyödyllisiä verkostoja, joissa keskustellaan erilaisista asiakastilanteista sekä opitaan uutta.

Yksi tapa saada osaavaa työvoimaa on Gradian ja TE-toimiston järjestämä RekryKoulutus, joka räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Marraskuussa käynnistyneen raskaan kaluston asentaja -koulutuksen tavoitteena on uusien rekrytointien kautta liiketoiminnan kehittäminen. Yrityksen maine asiakkaiden silmissä on hyvä, mutta paikkoja palvelujen kehittämiseen Lehdon mukaan on. 

Kun on osaavia tekijöitä, voimme keskittyä suunnitteluun ja kasvattaa liiketoimintaa.

"Palveluvalikoimaa voidaan laajentaa ja tiettyjä toimintoja voidaan kehittää. Henkilöstömäärän kasvaessa voimme jakaa asentajat eri tasoisiin tiimeihin, mikä nopeuttaa ja sujuvoittaa työn kulkua”, suunnittelee Lehto. Sähkö- ja elektroniikkaosaaminen sekä erilaisia lupia vaativat työt tulevat korostumaan, joten osaavan henkilöstön tarve luo koulutusyhteistyölle jatkumoa.

Juttu julkaistu Keski-Suomen Yrittäjäsanomissa 19.11.2019.

asiakkuuspäällikkö
Myllyaho Sari-Anne
040 341 5186
Gradia Jyväskylä
Liiketoiminta ja työelämäpalvelut
Työelämä- ja yrityspalvelut
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä