Kanteleen päivä -konsertti Hannikaissalissa la 16.9.

Gradia järjestää Kanteleen päivä -konsertin lauantaina 16.9.2023 klo 13–14 Suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä). Konsertissa esiintyy noin 40 eri ikäistä kanteleen harrastajaa ja ammattilaista Jyväskylästä, Muuramesta, Äänekoskelta ja Saarijärveltä. 

Konsertin ohjelma sisältää kansansävelmiä sekä kanteleelle sävellettyä ja sovitettua musiikkia soolo- ja ryhmäesityksinä. Osassa kokoonpanoista on mukana myös laulua tai muita soittimia. Esityksien johdosta vastaavat Keski-Suomessa vaikuttavat kanteleensoiton opettajat Aino Meisalmi-Minkkinen, Tiina Takkinen, Ulla Honkonen ja Maria Ojanperä. Konsertissa kuullaan erilaisia kanteleita viisikielisestä 40-kieliseen konserttikanteleeseen.

Suomalaisella musiikkikampuksella on Kampuksen ääni ry:n järjestämä kahvitus ennen tilaisuuden alkua. Konserttiin on vapaa pääsy. 

Hannikaissalin konsertti on osa valtakunnallista Kanteleen päivää, jota vietetään 16.9. Tapahtuman suojelijana toimii tohtori Jenni Haukio. Kanteleliitto ry:n järjestämä päätapahtuma on Helsingissä Keskuskirjasto Oodissa klo 13.00. Paikalle odotetaan sataa kanteleensoittajaa. Samaan aikaan ympäri maata toteutetaan paikkakuntakohtaisia konsertteja.