Kansainvälistyminen opintojen aikana

Opintojesi aikana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä osaamista lähtemällä työelämäjaksolle ulkomaille. Ulkomaanjaksot ovat yleensä 6-8 viikon mittaisia jaksoja joko oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua tai työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Ulkomaanjakso on aina osa tutkintoa. Suositeltava ulkomailla suoritettava tutkinnonosa on valinnainen Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen (15 osp) (vanhemmissa tutkinnoissa Alan työtehtävissä toimiminen ulkomailla -nimellä) 

Ulkomaanjaksolla pääset laajentamaan ammattiosaamistasi ja kehittämään ammatti-identiteettiäsi. Samalla joudut ottamaan vastuuta itsenäisesti toimimalla uudessa ja vieraassa kulttuurissa. Pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin ja samalla kielitaitosi sekä vuorovaikutustaitosi kehittyvät. 

Työelämäjaksot toteutetaan pääsääntöisesti Ammattiopisto Gradian eurooppalaisten yhteistyökumppanien kanssa yhteistyössä. Työpaikkoja ei siis opiskelija itse etsi, vaan ne ovat osa oppilaitoksen kumppaniverkostoja. Joillakin aloilla opiskelijoilla on mahdollisuus myös jaksoon Kanadassa. 

Palsta 1/2

Gradian opiskelijoiden monet mahdollisuudet kansainvälistyä

Kansainvälistyä voi monella tavalla:

  • Voit lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille.
  • Voit olla kiinnostunut kielistä.
  • Voit olla kiinnostunut eri kulttuureista.
  • Kansainvälistyä voit myös Suomessa.
Palsta 2/2