Jyväskylästä ensimmäinen suomalais-kansainvälinen lukio maailmalle

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia perustaa yhdessä EduCluster Finlandin kanssa suomalais-kansainvälisen lukion Qatariin. Lukio on ensimmäinen suomalaisen opetussuunnitelman pohjalta ulkomailla toimiva englanninkielinen lukio. Lukio-opetus käynnistyy ensi syyskuussa Qatarissa suomalaisen mallin mukaan jo viidettä vuotta toimivan peruskoulun yhteyteen.

Uusi suomalainen kansainvälinen lukio avaa Qatar-Finland International Schoolia käyville mahdollisuuden jatkaa opiskelua menestyksekkään suomalaisen mallin mukaisesti toisen asteen loppuun asti. Laajentumisen mahdollistaa EduCluster Finlandin yhteistyö Gradian kanssa, joka tuo laajan asiantuntemuksensa yleissivistävästä sekä myös ammatillisesta koulutuksesta hankkeen käyttöön.

Lukion valmistelua johtaa Schildtin lukion nykyinen rehtori Ari Pokka, joka on tunnettu suomalaisen lukion kehittäjä ja lukiovaikuttaja. Hän on toiminut Maailman rehtorijärjestö ICP:n puheenjohtajana, Suomen rehtorit ry:n puheenjohtajana ja kirjoittanut kirjoja lukiokoulutuksen kehittämisestä.

"Tämä on hieno mahdollisuus Gradialle ja tärkeä päänavaus suomalaiselle lukioviennille. Olen innoissani mahdollisuudesta päästä viemään laadukasta suomalaista lukiokoulutusta kansainväliselle opiskelijajoukolle Qatariin”, kertoo Pokka.

Suomalaista opetussuunnitelmaa mukaileva lukiokoulutus antaa opiskelijoille valmiudet saavuttaa sekä suomalainen että kansainvälinen jatko-opintokelpoisuus. Pioneerihankkeen tavoitteena on tulevaisuudessa tarjota opiskelijoille mahdollisuus myös suomalaisen kansainvälisen ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Toteutuakseen se vaatii koulutusviennin lainsäädännöllisten esteiden purkamista.

Koulutusviennin edelläkävijänä Gradia on ensimmäisenä Suomessa vienyt ammatillista koulutusta mm. Qatariin ja Kiinaan, myöntäen myös ensimmäiset suomalaiset ammatillisen koulutuksen tutkinnot ulkomailla. Gradiaan kuuluvat ammatilliset oppilaitokset Jyväskylässä ja Jämsässä sekä kolme lukiota Jyväskylässä. Yhteensä Gradialla on noin 25 000 opiskelijaa.

EduCluster Finland on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhdessä omistama koulutusvientiyritys, jolla on monipuolinen kokemus koulutusviennistä jo lähes kymmenen vuoden ajalta. EduCluster Finland toimii yhteistyökumppanina useille kouluille eri puolilla maailmaa. Qatar-Finland International Schoolia EduCluster on operoinut vuodesta 2014. Koulussa opiskelee 750 lasta, jotka edustavat yli 60 eri kansalaisuutta.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100
vesa.saarikoski(at)gradia.fi

www.gradia.fi
educluster.fi


Mediatiedote 4.12.2018