Jyväskylän kaupungilta laaja maskisuositus: Gradia suosittelee opiskelijoille ja henkilöstölle maskien käyttöä

Jyväskylän kaupunki on antanut THL:n suosituksen mukaisesti seuraavan kahden viikon ajaksi kaikille yli 15-vuotiaille asukkailleen laajan maskisuosituksen. Taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on käynnissä taudin kiihtymisvaihe. Kaupunki suosittelee asukkaita käyttämään kasvomaskeja mm. toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja julkisissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.  

Gradiassa edellytetään jo aiemmin annetun ohjeistuksen mukaisesti maskien ym. turvavälineiden käyttöä niissä opetustilanteissa, joissa turvallisuutta ei muuten voida varmistaa. Gradia on hankkinut maskeja tällaisiin tilanteisiin opiskelijoille ja henkilöstölle. Lisäksi Gradia suosittelee, että opiskelijat ja henkilöstö käyttävät maskia kaupungin suosituksen mukaisesti Gradian kampusalueilla seuraavan kahden viikon ajan. Tällöin opiskelijat käyttävät itse hankittuja maskeja. Jyväskylän kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille asukkailleen.

Turvallisen opiskeluympäristön varmistaminen on Gradian koronavarautumistoimien lähtökohta. Riittävän väljyyden mahdollistamiseksi Gradiassa työskennellään ja opiskellaan osin etänä. Tiloja siivotaan tehostetusti, ja huomiota kiinnitetään erityisesti kosketuspintoihin. 

Gradian kampusalueille ja muihin tiloihin ei edelleenkään saa tulla, jos kärsii hengitystieoireista. Opiskelijat ja henkilökunta on ohjeistettu huolehtimaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Gradiassa ei toistaiseksi järjestetä yli 50 osallistujan tilaisuuksia. Henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan Koronavilkku-sovelluksen käyttöä. Nyt annetulla maskien käyttösuosituksella täydennetään Gradian turvallisuusohjeistusta. 

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Gradia puh. 040 341 5100