Jyväskylä Big Band: Ensikäsityksiä 17 -kantaesityskonsertti kuullaan 27.9.

Jyväskylä Big Bandin Ensikäsityksiä 17 -kantaesityskonsertti kuullaan syyskauden 2020 avajaiskonserttina sunnuntaina 27.9. klo 18. Vallitsevan tilanteen vuoksi konsertti tullaan toteuttamaan virtuaalisesti lähetettävänä livestream -elämyksenä, joka löytyy konserttipäivänä orkesterin kotisivuilta osoitteesta www.jklbb.fi ja on kaikille ilmainen.

Kantaesityssarjan seitsemänteentoista osaan on tilattu kuusi sävellystä lahjakkailta pianisteilta ja säveltäjiltä. Säveltäjien joukosta löytyy useita Gradian alumneja, jotka ovat lähteneet luomaan uraa musiikin parissa myös Suomen rajojen ulkopuolelle. 

Jokainen säveltäjä saapuu myös konserttiin esittämään oman sävellyksensä, joten konsertissa kuullaan yhteensä kuutta pianosolistia. Konsertin sävellykset on tilattu Arttu Ahovaaralta, Aurora Hentuselta, Aaro Laitiselta, Antti Lähdesmäeltä, Panu Korhoselta ja Tuomas J. Turuselta.

Jyväskylä Big Band on tullut tunnetuksi suomalaisen uuden musiikin edistäjänä. JBB on tehnyt yhteistyötä suomalaisten säveltäjien kanssa vuodesta 1998 alkaen ja Ensikäsityksiä -konserttisarja on erinomainen esimerkki onnistuneesta yhteistyön tuloksesta. JBB konsertoi Suomessa sekä kansainvälisesti ja yhtyeen riveistä on noussut maamme eturivin muusikoita. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on toiminut orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuodesta 1995 alkaen. 

Konserttitaltioinnin ja kuvauksen toteuttaa jälleen loistava Gradian mediatiimi.

Kapellimestarina

  • Ilkka Mäkitalo

Kantaesitykset säveltäjiltä

  • Aaro Laitinen: kaamos
  • Antti Lähdesmäki: Impromptu
  • Arttu Ahovaara: scatter, uncover, resolve
  • Aurora Hentunen: New Place
  • Panu Korhonen: Field Agent
  • Tuomas J. Turunen: A Touch of Spanish

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Henriika Steidel-Luoto / tuottaja, jbbtuottaja@gmail.com, puh. 040 411 3514
https://www.jklbb.fi
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand

JBB tiedote 18.9.2020