Juhani Heinonen -viulukilpailu 1.–6.3.2019

1.6.3.2019 järjestettävä Juhani Heinonen -viulukilpailu on järjestyksessään jo viidestoista. Kilpailua on uudistettu sarjojen ja ohjelmiston osalta. Sarjoja on edelliskertojen kahden sijaan kolme, kun mukaan on liitetty 1012-vuotiaiden sarja. Vanhimmat osallistujat voivat olla kilpailun alkaessa 24-vuotiaita. Ikärajoista on yksityiskohtaiset tiedot kilpailusäännöissä. Uudistuksesta vastaavan kilpailutoimikunnan puheenjohtaja on Helsingin konservatorion lehtori Janne Malmivaara ja jäseninä ovat professori Tuomas Haapanen sekä Gradian lehtori Kait Kenner.

Vuodesta 1977 lähtien Jyväskylässä järjestetyn Juhani Heinonen -viulukilpailun taloudellinen perusta rakentuu Are Oy:n pääjohtajan, taitavan viulunsoiton harrastajan vuorineuvos Juhani Heinosen lahjoituksiin. Hän ohjasi 50- ja 60- vuotispäiviensä huomioinnit kilpailujen tukemiseen, mikä mahdollisti nuorille soittajille suunnatun valtakunnallisen viulukilpailun syntymän ja toiminnan jatkon.

Vuoden 2019 Juhani Heinonen -viulukilpailun juryyn ovat lupautuneet Jaakko Kuusisto (pj), Anna-Liisa Bezrodny, Timo Hanhinen, Jan Söderblom ja Emma Vähälä.