Hohtava Kangas loistaa osana Valon kaupunki -tapahtumaa

Gradian luova kampus Jyväskylän Kankaalla muuttuu Hohtavaksi Kankaaksi torstaista 29.9.2022 lauantaihin 8.10.2022 klo 20–23 osoitteessa Kympinkatu 3B, Jyväskylä. Luovan kampuksen pihalla hohtaa kierrätysmateriaaleista valmistettuja valoteoksia koko Valon kaupunki -tapahtuman ajan.

Valoteosten lisäksi torstaina 29.9. klo 17–20 ja perjantaina 30.9. klo 17–22 luovan kampuksen pihalla ja sisätiloissa voi törmätä fantasiametsän väkeen ja seurata työnäytöksiä. Rauta hehkuu taonnan työnäytöksessä ja padat porisevat kasvivärjäyksen työnäytöksessä. Valoteokset, fantasiametsän ja työnäytökset toteuttavat Gradia Jyväskylän taideteollisuusalan perustutkinnon tekstiili-, puu- metalli ja kalusteartesaaniopiskelijat sekä tekstiili- ja muotialan perustutkinnon ja media- ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelijat.

Gradian taideteollisuusalan opiskelijat toteuttavat myös Kiiltomatoja ja tulikärpäsiä -työpajan ma–to 3.–6.10. klo 18–20 Kokous- ja juhlatila PK5:ssä. Työpaja on tarkoitettu 7–9-vuotiaille lapsille, ja pajaan mahtuu kerrallaan 15 lasta (ovelta saapumisjärjestyksessä).

Luovan kampuksen opiskelijat ovat mukana myös Kankaan toimijoiden kanssa Kankaan saunan Varjosaunafestivaalilla. Varjosaunafestivaalin yksi saunoista, siirrettävä Kaislasauna on taideteollisuusalan opiskelijoiden rakentama.

Valon kaupungin pääteos, Flower Forest, sijoittuu Jyväskylän Kankaalle. Teoksen nelimetriset kukat muodostavat Kankaan Saunan edustalle kauniin, hehkuvan, kukkaniityn.

Kuva: Opiskelija Hanna Järvisen Hatuntekijä on esillä myös Hohtava Kangas -tapahtumassa.