Harjoittelun avulla tulevaisuuden tekijöitä yritykseen

Betonituoteteollisuuden alalla toimivalla MH-Betonilla on samoja haasteita työvoiman saatavuudessa, kuin muillakin alan yrityksillä. Ammattitaitoisia osaajia ei ole riittävästi tarjolla.

MH-Betonilla on tehty rekrytointia monin eri tavoin: perinteisesti lehti-ilmoituksella, RekryKoulutuksen avulla ja ottamalla opiskelijoita harjoitteluun. MH-Betonin toimitusjohtaja Henri Sahlman liputtaa vahvasti harjoittelijoiden eli työssä oppijoiden puolesta.

”Harjoittelun aikana sekä työnantaja että opiskelija ehtivät tutustua toisiinsa. Hyville tekijöille on helppo tarjota myöhemmin vakituista työtä ja työpaikka on rekrytoitavalle entuudestaan tuttu. Yleensä harjoittelussa olleiden työsuhteet kestävät pitkään. Olemme voineet tarjota työtä esimerkiksi usealle maahanmuuttajataustaiselle rakennusalalta valmistuneelle opiskelijalle, jotka ovat suorittaneet harjoitteluitaan meillä. Heistä olemme saaneet työtä pelkäämätöntä ja ahkeraa työvoimaa yritykseemme”, Henri Sahlman sanoo.

Viisi hyvää syytä tarjota harjoittelupaikka

  • Yritys saa osaavaa ja alasta kiinnostunutta työvoimaa.
  • Yritys tutustuu riskittömästi mahdollisiin tulevaisuuden työntekijöihin.
  • Yrityksellä on matala kynnys palkata harjoittelussa tutuksi tullut vakituiseen työsuhteeseen.
  • Työtehtävät ja yritys tulevat tutuksi jo harjoittelun aikana.
  • Harjoittelijat ovat sitoutuneita ja motivoituneita työntekijöitä.

Säännöllinen harjoittelijayhteistyö oppilaitoksen kanssa varmistaa, että työnantaja ja ala tulevat tutuksi ja yrityksellä on etulyöntiasema, kun opiskelijat hakevat työtä valmistumisen jälkeen.  

Lisätietoa harjoittelijayhteistyöstä

Gradia Työelämäpalvelut
040 341 5056
Gradia Jyväskylä
Käyntiosoite
Viitaniementie 1 C, Jyväskylä
Postiosoite
PL 472, 40101 Jyväskylä