Tanssin opetuksen käytänteet

Tuntimuutokset ja -peruutukset

Pyrimme järjestämään tunnille sijaisen esimerkiksi opettajan sairastuessa. Jos tämä ei ole mahdollista, tiedotamme asiasta Wilman kautta ja tekstiviestitse. Peruuntuneen tunnin voit korvata muulla samantasoisella tunnilla ja kokeilla samalla vaikka uutta tanssilajia.

Tulevan lukuvuoden lukujärjestys julkaistaan toukokuussa. Lukuvuoden aikana voi ilmetä tarvetta tuntilisäyksiin tai -muutoksiin. Pyrimme ilmoittamaan mahdollisista muutoksista hyvissä ajoin ja varmistamaan, että niistä ei koidu kohtuutonta haittaa oppilaillemme perheineen. 

Korvaus- ja peruutuskäytännöt

Jos päätät lopettaa harrastuksen, oppilaspaikan peruminen tulee tehdä kirjallisesti opintotoimistoon. Voit tehdä ilmoituksen sähköpostitse. Lopettaessasi kesken laskutuskauden, laskutamme tuolta ajalta täyden summan, mikäli olet käynyt tunneilla yli kahden viikon ajan. Lukukausimaksut on jaettu kahteen laskutuskauteen lukukauden aikana eli yhteensä neljään koko lukuvuoden aikana.  

Jos joudut keskeyttämään tanssiopintosi vamman tai sairastumisen vuoksi, muistathan ilmoittaa myös siitä. Emme laskuta tunneista, jos osallistuminen niille peruuntuu edellä mainituista syistä ja harjoitusviikkoja ei ole kertynyt kahta enempää laskutuskauden aikana. Kertaluontoiset sairastumisen vuoksi tapahtuneet poissaolot voit käydä korvaamassa samantasoisella tunnilla.    

Turvallisuus- ja vastuuasiat

Pyrimme takaamaan kaikille oppilaillemme mahdollisuuden turvalliseen harrastamiseen. Kaikki opettajamme ovat tanssin ammattilaisia ja omaavat tarvittavat tiedot ja taidot turvallisen ja terveellisen tuntisisällön suunnittelemiseen ja toteuttamiseen.

Tanssisaleissamme ovat joustolattiat, jotka osaltaan ehkäisevät rasituksia ja vammoja. Lisäksi näemme turvallisen oppimisen kokonaisvaltaisesti ja meille on tärkeää, että tunneillamme on kannustava ja hyväksyvä ilmapiiri.  

Oppilaamme ovat vakuutettuja opetustilanteiden aikana. Tapaturman tai vamman sattuessa tanssitunnilla, ota yhteys opintotoimistoomme vakuutusasioiden selvittämiseksi.  

Huomaathan, että opettajan vastuu oppilaasta rajoittuu tanssituntiin. Pienempien lasten kohdalla huolehdittehan, että saattaja on paikalla ennen tunnin alkua ja sen päätyttyä.  

Tiedotus, kuvaaminen ja viestintä

Wilma  

Kaikki tiedotuksemme koteihin päin tapahtuu Wilman kautta. Lähetämme muutaman kerran lukukauden aikana tiedotteen ajankohtaisista asioista. Opettaja käyttää Wilmaa myös ryhmäkohtaiseen tiedottamiseen esimerkiksi näytöksiin tai aikatauluihin liittyen. Wilmassa pystyt myös seuraamaan opintojen etenemistä sekä kertyneitä suorituksia. Huolehdithan, että sinulla on toimivat Wilma-tunnukset ja yhteystietosi ovat ajan tasalla. Tarvittaessa saat tunnukset opintotoimistosta. 

Kuvausluvat 

Kuvaamme jonkin verran tuntitilanteissa. Lisäksi näytöksemme live-striimataan ja tallennetaan. Tarkistathan, että olet täyttänyt Wilmasta löytyvät kuvauslupasi (yli 18 v.) tai huollettavasi kuvausluvat (alle 18 v.). Siinä tapauksessa, että et halua sinua tai huollettavaasi kuvattavan, kannattaa tästä mainita myös erikseen tanssinopettajalle. 

Sosiaalinen media 

Käytämme aktiivisesti Instagram ja Facebook -sovelluksia, jonne laitamme kuvia ja videoita toiminnastamme niin tunneilta kuin näytöksistä ja katselmuksista. Ryhdy siis seuraamaan: gradia_musiikkijatanssi (Instagram) ja Gradia musiikki ja tanssi (Facebook).