Gradiasta 12 kilpailijaa Taitaja-finaaliin Kuopioon

Kaikkiaan 12 opiskelijaa Ammattiopisto Gradiasta kilpailee ammattitaidon Suomen mestaruudesta kahdeksassa eri lajissa Taitaja2024-tapahtumassa Kuopiossa 20.–23.5.2024. Kilpailijat ovat selvittäneet tiensä finaaliin yli 1900 semifinaalikilpailijan joukosta.

”Gradian Taitaja-joukkue lähtee tänä vuonna pienellä huippuosaajien joukolla kilpailemaan lajeissa, joissa on myös perinteisesti saavutettu mitalisijoja. Tärkeintä ei kuitenkaan ole voitto, vaan kokemus ja muiden osaajien tapaaminen, verkostoituminen sekä oman ammattitaidon kehittäminen, mitä työnantajatkin arvostavat”, sanoo joukkueenjohtaja Minna Paavilainen.

Gradian Taitaja2024-finalistit

Hitsaus
Kyösti Korhonen

Infrarakentaminen
Rasmus Kinnunen
Iiro Koskela

Kokki
Joni Hantula ja Aino Karell (parikilpailu)

Kuljetuslogistiikka
Anniina Maukonen

Maalaus ja tapetointi
Janna Saarinen

Mediatekniikka
Janniina Vilkman
Lada Vinogradova

Tarjoilija
Minna Jokiranta

Yrittäjyys
Mirella Manninen ja Veera Reponen (parikilpailu)

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu. Ammattitaidon SM-mitaleista kilpaillaan tänä keväänä 20.–23.5.2024 Kuopiossa. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 22 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat. Osa lajeista on ikärajattomia.

Tapahtumassa nähdään yhteensä 50 kilpailulajia, joista kolme toteutetaan etänä. Tapahtumapaikkoina ovat Savon ammattiopiston Savilahden kampus ja Kuopio-halli. Gradia järjestää tapahtumassa kaksi lajia: mediatekniikan ja elektroniikan. Kilpailulajien lisäksi ammattinäytöksissä nähdään ajankohtaisia teemoja – ammattinäytöslajeina ovat prosessiala, lentokonehuolto ja korujen valmistus. 

Tapahtuman päävastuullinen toimija on Savon ammattiopisto. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle.

Lisätietoja:

Minna Paavilainen, Taitaja2024 joukkueenjohtaja, Gradia, puh. 040 341 5818
Pirjo Kauhanen, rehtori, tulosaluejohtaja, Ammattiopisto Gradia, puh. 040 341 6152

Taitaja2024-tapahtuman verkkosivut.

Mediatiedote 6.5.2024