Gradian uudeksi kuntayhtymän johtajaksi esitetään Anssi Tuomista

Gradian hallitus päätti 25.11. yksimielisesti esittää Gradian uudeksi kuntayhtymän johtajaksi FM Anssi Tuomista. Gradian valtuusto päättää valinnasta 17.12. Tuominen toimii tällä hetkellä Kajaanin koulutusliikelaitoksen johtajana vastuullaan sekä lukiokoulutuksen että ammatillisen koulutuksen johtamisen tehtävät.

Tuomisella on pitkä työkokemus koulutustoimialalta ja oppilaitosjohtamisesta sekä vahvaa kuntaosaamista. Hän on toiminut työurallaan mm. lukion lehtorina ja rehtorina sekä johtamistehtävissä toisella asteella. Tuominen vaikuttaa kansallisessa koulutuspolitiikassa ja hänellä on ollut erilaisia valtakunnallisia koulutustoimialan luottamustehtäviä.

Valintaesityksen perusteena ovat myös Tuomisen realistiset kokemukseen perustuvat näkemykset koulutustoimialasta nyt ja tulevaisuudessa. Tuominen vakuuttaa myös talous- ja tuloshakuisuudellaan. Tuominen nähdään myös varsin taidokkaana ja selkeäsanaisena esiintyjänä sekä määrätietoisena neuvottelijana.

Hallitus päätti 25.11. kokouksessaan myös Gradian johtajasopimuksessa noudatettavista yleisistä periaatteista. Kuntayhtymän johtajalle maksetaan kokonaispalkka, joka on virkasuhteen alkaessa enintään 11 000 euroa kuukaudessa sisältäen mahdolliset erikseen neuvoteltavat matkapuhelinedun ja autoedun.

Gradian valtuusto päättää kuntayhtymän johtajan valinnasta ja johtajasopimuksesta kokouksessaan 17.12.

Gradia-lukioiden tulosaluejohtajaksi Samuli Laitinen

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös Gradia-lukioiden johtajan valintaa. Hallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti, että Gradia-lukioiden uusi tulosaluejohtaja, rehtori on FM Samuli Laitinen.  Laitinen toimii tällä hetkellä lukion rehtorina Kuopiossa. Hän on toiminut Kuopion kaupungin lukion opetuspäällikkönä (vs.) ja Savon koulutuskuntayhtymän Varkauden lukion ja aikuislinjan koulutuspäällikkönä. Lisäksi hänellä on työkokemusta opettajan tehtävistä. Laitinen aloittaa virassa tammikuussa.


Lisätietoja

Tom Nevanpää, Gradian hallituksen puheenjohtaja, p. 050 586 0368
Vesa Voutilainen, vt. kuntayhtymän johtaja, talous- ja hallintojohtaja p. 040 341 5323

Mediatiedote 25.11.2021