Gradian tanssijat juhlivat uusin rytmein kansainvälistä tanssin päivää 27.4. Veturitallien jameissa

Gradian tanssin perusopetuksen opiskelijat juhlivat kansainvälistä tanssin päivää 27.4.2019 uudella tavalla klubimaisen tanssin ja musiikin illassa Jyväskylän Veturitalleilla.

Poikkeuksellisen monitahoisen verkoston - mm. Wari ry:n, Sade ry:n (Street Art Dance Essensials) ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut -  kanssa järjestettävä tapahtuma pyörähtää käyntiin klo 18 ja jatkuu aina klo 23:een asti.

Illan aikana Gradian tanssijat vievät läpi kolme setillistä esityksiä, joissa nähdään lajeja aina baletista katutanssiin ja nykytanssista showtanssiin. Koreografioista vastaavat Anne Joutsimäki, Noora Kolanen, Karoliina Lahdenperä ja Elina Wuethrich. Lisäksi mukana on tanssijoiden omia koreografioita. Luvassa on siis aimo annos tunnetta, taitoa ja ilmaisuvoimaa!

Pelkäksi tanssin katsomiseksi tapahtuma ei jää, vaan katutanssin Call out Suomi® -tiimi vetää mukaan tanssijameihin kolmen tanssijan ohjauksessa. He ovat Bboy Leo (Break), Sara Pitkänen (Hip Hop) ja Sunni (Locking).

Mukana on myös DJ MegaMasa, jolta voi käydä utelemassa vaikkapa, miten levyjä skrätsätään. Muutkin Hip hop -elementit ovat edustettuina, kun graffitiwritterit Janne Juhani Julma ja Tommi Towel virittävät jameihin sketsailupöydän ja räp-lyriikkaa saapuvat ohjaamaan Joosu J ja Gynä.

Illan aikana mikrofoni on auki räpin ystäville, ja loppuillan kuumimmista tanssinmusiikeista  vastaavat DJ:t  Jere, Mazen ja Waaw. Jamit kruunaavat paikalliset räp-livet Aino Matilda & Napsteri  ja Alisina sekä Tampereelta Jyväskylään saapuva juuri esikois-EP:nsä valmiiksi saanut MdB.

Illan isännyydestä vastaavat Wari ry:n Homma Haltuun -hankkeen nuoret, jotka pitävät pientä kahvilaa ja auttavat tarvittaessa yleisöä löytämään tanssin ja hip hop -kulttuurin pyörteisiin.

Kansainvälistä tanssin päivää on vietetty huhtikuun lopussa jo vuodesta 1982. Aloitteen tanssin päivästä teki suomalainen tanssitaiteilija, professori Doris Laine (1931–2018).

Lisätiedot:

Elina Wuethrich, tanssinopettaja. Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 5402
Johanna Hurme, tuottaja, SADE ry / Call out SUomi® Keski-Suomi ja Pirkanmaa, puh.  045 122 95 72

Mediatiedote 17.4.2019