Gradian Taitaja2020-joukkuetta juhlittiin virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa

Gradian Taitaja2020-finalisteja juhlittiin 14.5.2020 järjestetyssä virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa. Gradian joukkue olisi ollut valtakunnallisesti suurin, sillä 32 Gradian opiskelijaa olisi näyttänyt taitonsa Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumassa 11.–14.5.2020 messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa. Tapahtuma jouduttiin perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Kaikki Taitaja2020-kilpailijat ovat saaneet kunniakirjan todistuksena siitä, että ovat oman ammattialansa Suomen parhaimmistoa tänä vuonna. Lisäksi koko Gradian joukkue palkittiin stipendein.  

Tilaisuuden avasi Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhanen, joka totesi, että Gradian ennätyksellisen suuren joukkueen menestys kotikilpailussa olisi takuulla ollut hyvä – onhan Gradia vuosittain ollut kolmen parhaan koulutuksen järjestäjän joukossa Taitaja-mitalistien määrässä. Kauhasen mukaan mitalien vuosittainen määrä johtuu siitä, että Gradiassa on osaavia, motivoituneita kilpailijoita, jotka ovat sitoutuneet harjoitteluun ja valmentajia, jotka ovat edesauttaneet kisoihin valmistautumista ja onnistumista sitoutumalla yhtä lailla tehtäväänsä.  

”Menikö kaikki kuitenkaan hukkaan kilpailun peruuntumisen vuoksi? Ei varmaankaan mennyt, koska te finalistit onnistuitte jo semifinaaleissa ja pääsitte jatkoon. Valmentauduitte finaalia kohti ja siellä tullut oppi jää teille osaamisen reppuun. Sitä voitte hyödyntää sekä opinnoissa jatkossa että työelämässä”, Kauhanen sanoi puheenvuorossaan. 

Taitaja2020 kilpailujohtaja Maria Linnavirta nosti puheenvuorossaan esille kilpailijoiden Taitaja-vuoden aikana saamaa osaamista, kokemuksia sekä muistoja: “Tiedän, että teillä kaikilla on varmasti ollut huikeita kokemuksia Taitaja-matkasta ja haluaisin korostaa sitä, että tällaisena vuonna te kaikki olette voittajia.” 

 ”Fiilis semifinaalin jälkeen oli huippu ja kovan kilpailuhenkisyyteni vuoksi olin valmistautunut finaaliin. Harmittaa, että finaali peruuntui, mutta tiedän, että olemme kaikki voittajia. Nyt pitää ottaa kaikki ilo irti saavutuksesta ja olla ylpeä siitä, että olemme omien alojemme parhaimmistoa. Odotin finaalitehtävää, koska olisin halunnut testata omaa osaamistani. Kun se vietiin pois, totta kai harmitti, kun ei päässytkään näyttämään osaamistaan Paviljonkiin. Tässä ehti kuitenkin oppia paljon uutta ja mennä tuntemattomaan sekä puskea oma osaaminen esille. Se on taito itsessään, kuten muillakin aloilla”, sanoi asiakaspalvelu ja myynti -lajin finalisti Timo Nyrönen

Myös Taitaja2020 joukkueenjohtajat Minna Paavilainen ja Jouni Ikäheimonen kannustivat kilpailijoita lähtemään mahdollisuuksien mukaan seuraaviin Taitaja-semifinaaleihin ja hyödyntämään tänä keväänä saatuja kunniakirjoja työnhaussa. 

”Teidän paineensietokykynne on nyt testattu semifinaaleissa, siitä on hyvä jatkaa”, Ikäheimonen totesi.  

Lopuksi kuunneltiin Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman virallinen kisabiisi, EduFutura yhteistyöllä toteutettu, Unelmii kohti, joka muistutti kaikkia tilaisuuteen osallistuneita siitä, että pettymykset jäävät lopulta taakse, kun ”mennään täysii unelmii kohti”.  

”Mitä syksy tuokaan tullessaan, Taitaja-matka jatkuu”, Paavilainen muistutti.

Lisätietoja: 

Maria Linnavirta, Taitaja2020 kilpailujohtaja, puh. 040 341 6355, maria.linnavirta@gradia.fi 
Pirjo Kauhanen, rehtori Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152, pirjo.kauhanen@gradia.fi 
Minna Paavilainen, Taitaja2020 joukkueenjohtaja, puh. 040 341 5818, minna.paavilainen@gradia.fi