Gradian opiskelijat evästävät päättäjiä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian oppilaitosten opiskelijakunnat järjestävät 23.11.2018 seminaarin päättäjille. Seminaarin aiheena on toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointi ja muut ajankohtaiset asiat opiskelijoiden esiin nostamina.

”Hienoa, että meillä on mahdollisuus kertoa päättäjille, mihin me opiskelijat, eli koulutuksen kohderyhmä ja samalla tärkein ryhmä, haluamme muutosta, toteaa Jyväskylän Lyseon lukion toisen vuositason opiskelija Jenna Rovio, joka on kokenut koulupsykologien pitkät jonot haitallisiksi.

“Moni asia on mennyt Gradian lukiokoulutuksessa kaupungin lisärahoituksen myötä parempaan suuntaan, mutta vielä on paljon työtä tehtäväksi, jotta meillä opiskelijoilla olisi todella ihanneolosuhteet opiskeluun”, Rovio jatkaa.

Opiskelijat ideoivat yhdessä päättäjien kanssa ratkaisuja, joiden avulla Jyväskylässä ja Jämsässä tarjottava Gradian toisen asteen opetus olisi entistäkin laadukkaampaa ja tukisi opiskelijoita kokonaisvaltaisesti. Keskustelun aiheina ovat muun muassa ammatillisen puolen vähentynyt lähiopetuksen määrä, nuorten huumeiden käyttö, opinto-ohjauksen resurssit sekä moni muu tärkeä ajankohtainen asia. Opiskelijoiden lisäksi paikalla on useiden eri järjestöjen asiantuntijoita kommentoimassa ja antamassa laajasti ajankohtaista tietoa nuorten hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä.

Seminaari on Gradian ja sen omistajakuntien päättäjille tarjottu mahdollisuus kurkistaa toisen asteen opiskelijoiden arkeen ja olla luomassa avoimen keskustelun kulttuuria, jossa opiskelijoiden mielipiteet otetaan päätöksenteossa huomioon.

Gradian ammatilliset oppilaitokset ovat Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä ja niiden opiskelijakunnat ovat Jamo ry. ja Pate ry. Jyväskylän aikuislukiossa, Jyväskylän Lyseon lukiossa ja Schildtin lukioissa on omat opiskelijakuntansa.

Gradian opiskelijafoorumin tavoitteena on osallistaa opiskelijoita koulutuksen järjestäjän toimintaan ja saada opiskelijoiden ääni kuulumaan päättäjille ja johdolle.

Lisätietoja

Jenni Niemi, seminaarin järjestelyistä vastaavien opiskelijakuntien edustaja, Jyväskylän Lyseon lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja, puh. 045 78403711
Antero Hietamäki, Gradian opiskelijayhteistyöryhmän puheenjohtaja (lukiokoulutus), puh. 040 341 4800
Petteri Järvinen, Gradian opiskelijayhteistyöryhmän puheenjohtaja (ammatillinen koulutus), puh. 040 341 5022

Kutsu toimituksiin:

Seminaari järjestetään osana Gradian opiskelijafoorumin toimintaa 23.11.2018 klo 12 alkaen Schildtin lukion tiloissa osoitteessa Viitaniementie 1, B-rakennus, toinen kerros. Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan seminaariin.

Mediatiedote 20.11.2018