Gradian johtaja Anssi Tuominen valittiin AMKE ry:n hallitukseen 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Anssi Tuominen valittiin Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallitukseen Helsingissä 3.11.2022 pidetyssä AMKE:n yhdistyskokouksessa.  Gradiaa edusti kokouksessa Gradian hallituksen puheenjohtaja Tom Nevanpää.  

AMKE ry on ammatillisen koulutuksen järjestäjien edunvalvoja, jonka toiminnan ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Yhdistyksen 85 jäsentä ovat kunnallisia ja yksityisiä koulutuksen järjestäjiä. Jäsenyhteisöt kouluttavat vuosittain tutkintoon johtavassa ammatillisessa koulutuksessa lähes 350 000 opiskelijaa ja yhteisöjen liikevaihto on yli kaksi miljardia euroa. 

AMKE ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin aiemmin mm. Sivistystyönantajissa johtajana toiminut Keskon aluejohtaja Laura Rissanen Helsingistä. Yhdistyksen puheenjohtaja valitaan jäsenyhteisöjen ulkopuolelta ja hallituksessa on 12 jäsentä. 

Kuntayhtymän johtaja Anssi Tuominen valittiin hallitukseen kaudelle 2023–2025 läntisen Suomen ja kuntayhtymätaustaisten koulutuksen järjestäjien edustajana. Tuominen on toiminut aikaisemmin AMKE:n hallituksessa vuosina 2010–2016. AMKE on perustettu vuonna 2010 ja Tuominen oli perustamisvaiheen yksi keskeinen toimija. 

”Palaan mielelläni AMKEn hallitukseen muutaman vuoden tauon jälkeen. Toimintaympäristön muutokset ovat jatkossa isoja, erityisesti julkisen talouden kokonaistilanne, digitalisaation eteneminen ja vihreä siirtymä sekä huoltosuhteen heikkeneminen haastavat ammatillisen koulutuksen järjestäjiä monella tavalla. Ammatillinen koulutus on myös isossa roolissa jatkuvan oppimisen edistämisessä. Koulutuksen järjestäjien tulee kaikilla tasoilla tiivistää keskinäistä yhteistyötään oppilaitosmuodoista riippumatta, koska koulutuspolku on opiskelijan kannalta aina jatkumo ja opiskelijoiden pitää olla toiminnan keskiössä”, Tuominen toteaa. 

Lisätietoja 

Anssi Tuominen, kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100, anssi.tuominen@gradia.fi   

Tiedostona sivun alalaidassa on toimitusten käyttöön painokelpoinen kuva Anssi Tuomisesta. 
Mediatiedote 3.11.2022 

Tiedostot
Tiedosto