Gradian ja Keskimaan polkuopinnot kokeille sekä kaupan alalle

Keskimaalla on jatkuva tarve keittiöalan ja kaupan alan ammattilaisista - Gradian opiskelijat puolestaan tarvitsevat koulutussopimus- ja oppisopimustyöpaikkoja.

Tähän tarpeeseen Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa aloittivat yhdessä uudenlaisen ammattiopintojen polun, jonka tarkoituksena on taata opiskelijoille työssäoppimispaikat sekä täsmäkouluttaa osaajia Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden ja ABC-liikennemyymälöiden tarpeisiin sekä kaupan toimialalle. Idea tuli Keskimaalta, jolla on jatkuvasti tarvetta osaaville alan ammattilaisille.

Keskimaa-polkuun valitut opiskelijat suorittavat opintoihinsa liittyvän työpaikalla tapahtuvan oppimisen Keskimaan eri toimipaikoissa, ja hyvin hoidettujen harjoittelujaksojen myötä Keskimaa tarjoaa kesätyön. Opiskelijoiden on myös mahdollista työllistyä pysyvämmin Keskimaalle valmistuttuaan, sillä avoimia työpaikkoja on tarjolla jatkuvasti.

Mukaan voivat hakea kaikki Gradian ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opiskelijat sekä liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijat. Gradia ja Keskimaa tekevät polkuopiskelijoiden valinnat yhdessä.

"Meillä idea oppilaitosyhteistyöstä lähti työvoiman saatavuuteen liittyvistä haasteista."

"Polkuajattelussa opiskelija perehtyy eri toimintoihimme opiskelun aikana ja näin kaikki työt tulevat tutuiksi. Meillä tehdään monipuolista työtä eri tyyppisissä toimipaikoissa, eli meillä on hyvä oppia ja kasvaa ammattilaiseksi", sanoo henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg Keskimaalta.

Ensimmäiset keittiöalan polkuopiskelijat aloittivat syksyllä 2018 ja kaupan alan polkuopiskelijat aloittavat syksyllä 2019.

Kokemuksia polkuopinnoista

Kokki-opiskelija Neea Saarisella on vain hyvää kerrottavaa kokemuksistaan polkuopinnoissa. "Polkuopintojen alussa suunniteltiin minun polkuni koulun loppuun asti yhdessä opettajien ja Keskimaan vastuuhenkilöiden kanssa. Polkuopintojen kautta minulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus työllistyä koulun päätyttyä Keskimaalle, joten oman kokemukseni perusteella suosittelen kovasti tätä opiskelumuotoa."

"Olemme mielellämme yhteistyökumppanina etsimässä ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa.  Tässä mielestäni päästään hienosti tekemään asiakaskohtaista yhteissuunnittelua ja etsimään asiakkaalle sopivia ratkaisuja rekrytoinnin tueksi. Samalla selkeytetään opiskelijan koko koulutusajan opinpolkua. Tämä toivottavasti kirkastaa opiskelijan ammatillisia uratavoitteita, sitouttaa ja motivoi opiskelijaa opintoihin. Työelämän kanssa tehtävä syvempi yhteistyö kiinnostaa meitä ja samalla haastaa uudistamaan oppilaitoksen arjen toimintaamme", toteaa asiakkuuspäällikkö Petra Leppäharju-Lipitsä Gradialta.

Yritys- ja elinvoimapalvelut