Gradian hallituksen päätöksiä 15.6.2018

Riikka Kaarnamo kiinteistöjohtajaksi
Uusia ammatillisia tutkintoja muun muassa liikunta-alalle ja englanninkieliseen koulutukseen
Taitaja2020-kisat järjestetään Jyväskylässä

Riikka Kaarnamo valittiin Gradian kiinteistöjohtajaksi


Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian hallitus valitsi DI Riikka Kaarnamon Gradia-kiinteistöt-liikelaitoksen johtajaksi. Hakijoita oli kaikkiaan 11.

Riikka Kaarnamo on toiminut vuodesta 2010 alkaen kuntayhtymän palveluksessa ja hoitanut kesäkuusta 2017 lähtien kiinteistöjohtajan virkaa. Aiemmissa työtehtävissään hän on toiminut mm. Jyväskylän Talokeskus Oy:ssä, Visma Software Oyj:ssä ja Lujatalo Oy:ssä. Kaarnamo on valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto).

Gradia-kiinteistöt-liikelaitoksen vastuulla ovat koulutuskuntayhtymän kiinteistöt. Kampukset sijaitsevat Jyväskylässä, Jämsässä ja Laukaan Lievestuoreella.

Riikka Kaarnamon kuva
Riikka Kaarnamo

Uusien ammatillisen koulutuksen tutkintojen hakeminen ministeriöltä

Gradia hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä uusia ammatillisen koulutuksen tutkintojen järjestämislupia yhteensä 14 tutkintoon.

Gradian työelämäkumppaneilta on kevään 2018 aikana noussut tarpeita työvoiman kouluttamiselle uusiin tutkintoihin alueella. Osaa tutkinnoista on jo aiemmin tarpeen pohjalta järjestetty laajennetun oppisopimuskoulutuksen kautta.

Tekniikan ja liikenteen alan tarpeet liittyvät ajoneuvoalan ja rakennusalan tarpeisiin. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla Jyväskylässä on vahva osaamiskeskittymä, jonka edelleen kehittyminen ja koulutuspolkujen rakentaminen vaatii liikunnan alan tutkintojen järjestämistä myös toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Luonnontieteiden alalla tieto- ja viestintätekniikan jatkokoulutusta tarvitaan työllisyyden vahvistamiseksi.

Englanninkielisten järjestämislupien perusteena on englanninkielisten opintopolkujen rakentaminen ja kansainvälisten uramahdollisuuksien tukeminen kansainvälisillä toimialoilla, joissa työkielenä on usein englanti. Englanninkielistä järjestämislupaa haetaan matkailualan perustutkintoon, logistiikan perustutkintoon ja liiketoiminnan perustutkintoon.

Taitaja2020 – nuorten ammattitaidon SM-kisojen järjestäminen

Gradia on valmis järjestämään nuorten ammattitaidon SM-kisat eli Taitaja-kisat Jyväskylässä 11.-14.5.2020. Kisat ovat valtakunnallisesti yksi suurimmista koulutusalan tapahtumista. Tapahtuman kokonaisbudjetti on lähes viisi miljoonaa euroa, josta suurimman osan kattaa opetus- ja kulttuuriministeriön strategiarahoitus. Lopullisen päätöksen asiassa tekee Skills Finland ry.

Gradian tavoitteena on opinnollistaa Taitaja2020-tapahtuman suunnittelu, rakentaminen ja toteuttaminen yhteistyössä Jyväskylän Paviljongin ja elinkeinoelämän kanssa.

Myös lukioiden ja korkeakoulujen opiskelijat voivat osallistua useampiin kilpailulajeihin. Tällaisia ovat muun muassa yrittäjyys, asiakaspalvelu ja myynti, elektroniikka/robotiikka ja taloushallinto. Gradian ammatilliset oppilaitokset toteuttavat lajinäytöksiä yhteistyössä Gradia-lukioiden, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa.

Lisätietoja:
Juha Suonperä, hallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 045 266 8089
Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100