Gradian ammatilliset oppilaitokset yhdistyvät 1.8. alkaen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian ammatilliset oppilaitokset Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä yhdistyvät Ammattiopisto Gradiaksi, joka aloittaa toimintansa 1.8.2023. Yhdistymisen taustalla on Gradian talouden tasapainottaminen ja toimintojen tehostaminen.

Ammattiopisto Gradia toimii Gradian nykyisillä yhdeksällä kampuksella Jyväskylässä, Jämsässä ja Lievestuoreella. Kuntayhtymän ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajana ja Ammattiopisto Gradian rehtorina toimii 1.8. alkaen Pirjo Kauhanen. Oppilaitoksen apulaisrehtoreina toimivat Antti Rovasalo ja Minna Sillanpää.

”Nopeat muutokset työelämässä ja osaajapula monella alalla haastavat ammatillista koulutusta kehittymään jatkuvasti. Ammattiopisto Gradian tavoitteena on tarjota erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoillemme sekä yhteistyökumppaneillemme laadukkaita ja innostavia koulutuksia, jotka vastaavat työelämän vaatimuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Opiskelijoiden hyvinvointi, opintojen sujumisen varmistaminen sekä muuttuva työelämä ovat olleet kaiken suunnittelun lähtökohtana oppilaitosten yhdistymistä toteuttaessamme”, Pirjo Kauhanen sanoo.

Ammattiopisto Gradia on Keski-Suomen suurin ja yksi Suomen suurimmista ammatillisista oppilaitoksista. Monialaisessa oppilaitoksessa opiskelijoita on lähes 17 000 ja henkilöstöä noin 590. Se tarjoaa opiskelijoilleen ja yritysasiakkailleen monipuolisia vaihtoehtoja osaamisen kehittämiseen. Ammattiopisto Gradian koulutustarjontaan kuuluu ammatillisten perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen lisäksi mm. lyhyt- ja lupakorttikoulutuksia. Oppilaitos järjestää myös aikuisten perusopetusta, tutkintokoulutukseen valmentavaa TUVA-koulutusta, muita valmentavia koulutuksia sekä taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa.   

Oppilaitosten yhdistyminen ei edellytä Gradia Jyväskylän tai Gradia Jämsän opiskelijoilta eikä muilta sidosryhmiltä toimenpiteitä. Nykyisillä opiskelijoilla opinnot jatkuvat oman opintosuunnitelman mukaisesti. Yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen hakeneiden opinnot alkavat elokuussa Ammattiopisto Gradiassa sillä paikkakunnalla, johon hakija on yhteishaussa hakenut ja tullut valituksi. Yhteishaun opiskelijavalinnat ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2023.

Lisätietoja

Pirjo Kauhanen, tulosaluejohtaja, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152, pirjo.kauhanen@gradia.fi
Anssi Tuominen, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100, anssi.tuominen@gradia.fi


Mediatiedote 26.5.2023