Gradialle uusia tutkintoja vauhdittamaan työelämän osaamista Keski-Suomessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialle koulutuksen järjestämisluvat rakennustuotealan ammattitutkintoon ja välinehuoltoalan perustutkintoon. Ministeriön perusteluna on, että kyseistä osaamista tarvitaan Keski-Suomen työmarkkinoilla. Tutkintoja ei ole Keski-Suomessa aiemmin järjestetty.

Rakennustuotealalla koulutustarpeita lisäävät alan työntekijöiden suhteellisen korkea ikä sekä alan voimakas kehittyminen.

Välinehuoltoalan perustutkinto vastaa puolestaan vahvasti muun muassa Keski-Suomen keskussairaalan osaamisen kehittämistarpeisiin. Ala myös teknistyy nopeasti.

Betonialan yrityksen Betsetin tuotantohenkilöstölle räätälöityä koulutusta

Betonialan yritys Betset käynnistää Gradian kanssa heti syksyllä 2020 koulutusyhteistyön, jossa rakennustuotealan ammattitutkinto räätälöidään erityisesti betonielementtituotantoon. Betset Akatemia -nimisenä käynnistettävässä koulutuksessa aloittaa ensi vaiheessa noin 20 Betsetin tuotannon työntekijää Kyyjärven ja Vierumäen tehtaissa. Pilottiryhmien jälkeen koulutukseen osallistuu vuosittain eri puolilla Suomea olevissa tuotantolaitoksissa arvioilta 50 – 60 henkilöä.

Gradian koulutustarjonnassa on lähes kattavasti koko suomalaisen ammatillisen koulutuksen tutkintovalikoima, ja sitä voidaan entisestään täydentää laajennetun oppisopimuskoulutuksen luvan mukaisella koulutustoiminnalla.

Järjestämisluvan mukaisesti Gradian vastuulla on Keski-Suomen ammatillisen koulutuksen osaamistarpeisiin vastaaminen. Gradia toimii myös aikuisten perusopetuksen ja taiteen perusopetuksen sekä  lukiokoulutuksen järjestäjänä ja maakunnan erityisten koulutustehtävien (kansainvälinen ylioppilastutkinto International Baccalaureate Diploma Programme (IB), urheilu ja musiikki-ilmaisu) haltijana.

Lisätietoja

Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152
Petteri Järvinen, rehtori, Gradia Jämsä, puh. 040 341 5022