Gradialle Euroopan-laajuinen tunnustuspalkinto yrittäjyysopintojen kehittämisestä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia on saanut Junior Achievement Europen tunnustuspalkinnon The Entrepreneurial School Awards 2019 aktiivisesta yrittäjyysopintojen kehittämisestä. Junior Achievement on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Suomessa sitä edustaa Nuori Yrittäjyys ry.

Tunnustus julkistettiin Euroopan ammattitaitoviikon yhteydessä JA Europen järjestämässä oheistapahtumassa Helsingissä 16.10.2019.

Gradia on yksi Suomen aktiivisimpia Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa hyödyntävä koulutuksen järjestäjä. Ohjelmassa opiskelija perustaa vuoden ajaksi oikean yrityksen, jossa hän voi monipuolisesti oppia yrittäjyyttä ja kehittää osaamistaan.

Yrittäjyyden oppimismalli ehdolla Euroopan parhaaksi

Euroopan ammattitaitoviikon päätapahtumassa ratkeaa myös, onko Gradian yrittäjyyden oppimismalli - ekosysteemi - Euroopan paras. EU:n komission tuomaristo valitsi mallin toiseksi kahdesta finalistista. Voittaja julkistetaan torstai-iltana 17.10.2019

Gradiassa jokainen opiskelija voi opiskella yrittäjyyttä ja kokeilla yrittäjänä toimimista joko perustamalla vuoden ajaksi NY (Nuori Yrittäjyys) -yrityksen tai liittymällä monialaiseen, pedagogiseen osuuskuntaan. Lisäksi Gradian yrittäjyyden ekosysteemi tarjoaa jokaiselle opiskelijalle mahdollisuuden valmentajien tukemaan esihautomo- ja hautomotoimintaan Jyväskylän Yritystehtaassa.

Lisätietoja

Petrikki Tukiainen, yrittäjyysasiantuntija, Gradia, puh. 040 341 5850, petrikki.tukiainen@gradia.fi
Anu Tokila, kehittämisjohtaja, Gradia, puh. 040 341 5141, anu.tokila@gradia.fi
Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152, pirjo.kauhanen@gradia.fi

Mediatiedote 16.10.2019

Gradian edustajat vastaanottavat palkinnon
Palkinnon vastaanottivat Gradia johtaja Vesa Saarikoski (vas.) ja Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhanen (kolmas vas.)