Ilmoituskanava väärinkäytösepäilystä

Gradia käyttää EU-direktiivin velvoittamaa Whistleblowing-ilmoituskanavaa. Sen kautta voi ilmoittaa anonyymisti väärinkäytösepäilyistä organisaation toiminnassa.

Tämän niin sanotun "Puhalla pilliin" eli Whistleblowing-kanavan kautta ilmoitettavia väärinkäytösepäilyjä voivat olla esimerkiksi epäily virka-aseman väärinkäyttämisestä, petoksesta,  ympäristörikkomuksesta, työturvallisuusrikkomuksesta tai laittomasta irtisanomisesta. 

Voit lähettää havaintosi helposti ja turvallisesti, kun seuraat siirryt alla olevalle lomakkeelle ja noudatat omakkeen ohjeita.  


Voit tehdä ilmoituksen joko anonyymisti tai ilmoittaa omat henkilötietosi. Muita ilmoituksessa mainittuja henkilötietoja käytetään ilmoitetun tapauksen tutkimisessa ja, silloin kun väite on vahvistettu todeksi, korjaavien toimenpiteiden toimeenpanossa. Kirjoitathan kuitenkin ilmoitukseen mahdollisimman vähän ja vain välttämättömiä henkilötietoja.

Ilmoituksessa näkyvät henkilötiedot pidetään mahdollisimman harvan henkilön tiedossa. Ilmoitus ja muut siihen liittyvät tiedot hävitetään pääosin kahden vuoden kuluttua ilmoituksen tekemisestä.