Gradia menestynein koulutuksen järjestäjä Taitaja2021-kilpailussa

Gradia oli menestynein koulutuksen järjestäjä  tämän vuoden ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailussa Taitaja2021:ssä. Kilpailun parhaan henkilökohtaisen pistemäärän saavutti Gradian opiskelija Jere Moilanen infrarakentamisen lajissa. Hän voitti lajinsa kultaa 800 pisteen kokonaistuloksella.

Taitaja2021 Oulu -kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät palkittiin opetus- ja kulttuuriministeriön ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa Hämeenlinnassa 17.11.2021.

– Menestys ei tule sattumalta, vaan se on pitkäjänteisen työn tulosta. Kilpailutoiminta on ollut Gradiassa hyvin suunnitelmallista jo vuosien ajan. Valmennustyöhön ja valmennusosaamiseen on panostettu. Kilpailutoiminta on linkitetty osaksi opiskelijan henkilökohtaista opintopolkua. Hyvät työelämäverkostot ovat taanneet valmentautumiseen tarvittua lisäsparrausta, Gradian rehtori Pirjo Kauhanen kommentoi tulosta.

Kilpailun kymmenen menestyneintä koulutuksen järjestäjää olivat:

  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Koulutuskeskus Salpaus
  • Koulutuskuntayhtymä OSAO
  • Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Vaasan ammattiopisto Vamia
  • Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
  • jaettu sija: Ammattiopisto Lappia, Savon ammattiopisto, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Tuloksiin vaikuttivat oppilaitoksen saavuttamat kulta-, hopea- ja pronssimitalit sekä keskiarvoa parempien kilpailusuoritusten määrä. Tulokset on saatu CIS-pisteenlaskujärjestelmästä.

Kilpailun kärkikolmikko Gradia, Salpaus ja OSAO palkittiin puuseppä Jaakko Järven suunnittelemilla palkinnoilla. Kolmikon lisäksi myös Jere Moilanen taustatahoineen palkittiin kunniakirjoin ja kukin.

Palkinnot jakoivat Skills Finlandin puheenjohtaja Seija Rasku, toiminnanjohtaja Maria Ekroth sekä ammatillisen- ja lukiokoulutuksen ylijohtaja Petri Lempinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

--
Kuvassa Gradia Jyväskylän rehtori Pirjo Kauhanen (ensimmäinen vasemmalla) ja Gradian vt. johtaja Vesa Voutilainen (kolmas vasemmalla)