Gradia-lukioiden johtamisjärjestelmä 1.2.2021 alkaen

Gradia-lukioiden tulosaluejohtaja ja Jyväskylän aikuislukion rehtori Antero Hietamäki siirtyy Jyväskylän yliopiston palvelukseen Jyväskylän normaalikoulun johtavaksi rehtoriksi 1.2.2021 alkaen.

Gradian hallitus käsittelee tulosaluejohtajan ja aikuislukion rehtorin tehtävien väliaikaista hoitamista kokouksessaan 21.1.2021. Esityksenä on, että Gradia-lukioiden tulosaluejohtajaksi nimettäisiin LitM, MBA Osmo Polas, joka toimisi myös edelleen Jyväskylän Lyseon rehtorina. Aikuislukion rehtorin määräaikaiseen virkasuhteeseen ollaan esittämässä FM Suvi Hirvijärveä, joka myös edelleen osittain toimisi kehittämistehtävissä. Lukiokoulutuksessa tehdään myös muita näitä väliaikaisia järjestelyjä tukevia järjestelyjä.

Väliaikaisten järjestelyjen rinnalla aloitetaan tulosaluejohtajan ja aikuislukion rehtorin virkojen määrittely lukiokoulutuksen johtamisjärjestelmää ja kehittämistä tukevasti, minkä jälkeen edetään virkojen vakinaisiin täyttöprosesseihin.  Uusi lukiolaki, uudet opetussuunnitelmat, oppivelvollisuuden pidentäminen ja koronavaiheen opetukset luovat osaltaan uusia näkymiä Gradia-lukioiden johtamiseen.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100, vesa.saarikoski@gradia.fi