Gradia Jyväskylässä koronatartunta autoalalla ja hiusalalla

(Päivitetty 15.9. klo 17.37: lisätty hiusala)

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiassa on todettu kahdella henkilöllä koronavirustartunta Gradia Jyväskylän toimipisteessä Viitaniemessä. Yhteensä altistuneita työntekijöitä on 3 ja opiskelijoita 37. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja määrätty karanteeniin. 

Autoalalla altistuminen tapahtui opiskelijaryhmässä Viitaniemen kampuksella D-rakennuksessa keskiviikkona 9.9.2020. Altistuneita työntekijöitä on 1 ja opiskelijoita 21. Terveydenhuolto on tavoittanut altistuneet henkilöt ja heidät on määrätty karanteeniin 23.9.2020 saakka. 

Hiusalalla altistumista on tapahtunut 8.-9.9.2020 Viitaniemen kampuksella C3-rakennuksessa. Altistuneita työntekijöitä on 2 ja opiskelijoita 16. Altistumisen vuoksi yksi opiskelijaryhmä ja kaksi opettajaa on määrätty karanteeniin. Varotoimena hius- ja kauneudenhoitoalan asiakaspalvelu on suljettu karanteenin ajan 23.9. saakka.

Gradia toimii tilanteessa terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan. Gradian kampuksilla voi tapauksista huolimatta opiskella ja työskennellä koronaturvallisuusohjeet huomioiden. Turvallisen opiskeluympäristön varmistaminen on Gradian koronavarautumistoimenpiteiden lähtökohta. Gradiassa työskennellään ja opiskellaan osin etänä.

Gradian kampusalueille ja muihin tiloihin ei edelleenkään saa tulla, jos kärsii hengitystieoireista. Opiskelijat ja henkilökunta on ohjeistettu huolehtimaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Gradiassa ei toistaiseksi järjestetä yli 50 osallistujan tilaisuuksia. Henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan Koronavilkku-sovelluksen käyttöä.

Lisätietoja: Pirjo Kauhanen, rehtori, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 6152.