Gradia Jyväskylässä ja Gradia-lukioissa opetus jatkuu etäopetukseen painottuvalla yhdistelmämallilla

Valitsevan koronatilanteen ja Jyväskylän kaupungin opetustoimintaa koskevien suositusten perusteella Gradia Jyväskylän ammatillinen opetus, valmentavat koulutukset ja aikuisten perusopetus sekä Gradia-lukioiden opetus jatkuvat kuluvan jakson ajan, eli 11.4. saakka, etäopetukseen painottuvalla yhdistelmämallilla, jossa lähiopetuksessa voi samanaikaisesti olla korkeintaan 25% oppilaitoksen opiskelijoista.

Gradia Jyväskylä ja Gradia-lukiot ovat olleet Jyväskylässä vallinneen koronatilanteen vuoksi pääsääntöisessä etäopetuksessa 30.11.2020 alkaen. Lähiopetuksen määrää lisättiin rajoitetusti 15.2. opintojen etenemisen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin turvaamiseksi. 

Gradia Jyväskylän järjestämä taiteen perusopetus, eli musiikin ja tanssin harrastajien opetus, jatkuu toistaiseksi lähiopetuksena. Jämsässä toimivassa Gradia Jämsässä opetus jatkuu lähi- ja etäopetuksen yhdistelmämallilla, jossa lähiopetukseen voi osallistua korkeintaan 75 % opiskelijoista normaalitilanteeseen verrattuna.

Opiskelijat saavat opettajilta ja ryhmänohjaajilta tiedon omien opintojen toteutuksesta.

Lähiopetus järjestetään koronaturvallisuusohjeet ja suositukset huomioiden. Turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota ja kaikille gradialaisille suositellaan maskien käyttöä.

Gradiassa ei toistaiseksi järjestetä yli 10 henkilön tilaisuuksia tai tapahtumia, vaan ne toteutetaan verkossa tai pienryhmissä. Opetustilanteissa enimmäisosallistuja määrä on 30. Maskisuositus on voimassa kaikilla kampuksilla ja oppilaitosten tiloihin saa tulla vain terveenä. Opiskelijoille ja henkilökunnalle suositellaan myös Koronavilkku-sovelluksen käyttöä.

Lisätietoja  
Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100.

Mediatiedote 23.2.2021