Gradia Jyväskylän jalkapallojoukkueen upea pelikausi päättyi kitkerissä tunnelmissa

Gradian jalkapallojoukkueen kausi huipentui kivikovassa valtakunnallisessa ammattiopistojen lopputurnauksessa Pajulahden urheiluopistolla. Upouudet sinimustat peliasut yllään joukkue jyräsi vastustamattomasti mitalipeleihin omasta alkulohkostaan. Kaksi upeaa ja runsasmaalista voittoa alkulohkossa osoitti Gradian olevan tänä vuonna erittäin yhtenäinen, tasainen ja taitava joukkue kaikilla pelin osa-alueilla.

Välierässä vastaan asettui useilla maajoukkuepelaajilla terästetty mestarisuosikki Omnia Espoosta. Ottelu oli pelitapahtumien osalta jyväskyläläisten hallintaa, mutta käsittämättömän huonon tuurin ja osin tuomarivirheen seurauksena kahdelle Gradian pelaajalle näytettiin punainen kortti ulosajon merkiksi.

Ensimmäisen jakson aikana Espoo oli päässyt 3-1 johtoon, eikä se vastannut ottelun tapahtumia kentällä. Tauolla kaikkien aikojen yhtenäisin, määrätietoisin ja nälkäisin Jyväskylän joukkue päätti jatkaa taistelua kohti asettamaansa tavoitetta, finaalipaikkaa. Kahden miehen vajaallakin ”siniset soturit” painoivat väkisin pelin tasoihin ja olivat lähempänä voittoa kuin vastustaja. Peliajan päättyminen pelasti espoolaiset ja edessä oli tylyin mahdollinen tapa ratkaista jatkopaikka eli rangaistuspotkukilpailu. Ne arpajaiset päättyivät Omnian 4-3 voittoon ja ”sinisten” kasvot painuivat nurmen pintaan – pettymys oli valtava. Pronssipeliin ei riittänyt enää latausta, ja himmeimmät mitalit saivat mennä Vaasaan, Gradian lopullinen sijoitus oli neljäs.

Kitkerästä lopustaan huolimatta päättynyt pelikausi oli onnistunut. Jyväskylän joukkue on vakiinnuttanut paikkansa lopputurnausjoukkueena ja viimeistään tämä vuosi osoitti, että sen pelaamisen taso kestää vertailun mihin tahansa muuhun joukkueeseen Suomessa. Viime vuosien määrätietoinen kehittämistyö alkaa kantaa hedelmää ja Jyväskylän Gradiaan on syntynyt vahva jalkapallokulttuuri. Edustusjoukkueeseen pyrkii vuosittain entistä enemmän hyviä pelaajia, joista parhaimmat ja opintonsa hyvin hoitaneet opiskelijat saavat pukea ylleen tavoitellun sinimustan peliasun. Mainittakoon vielä, että tämän kauden pelaajat edustavat kaikkiaan kahdeksaa eri seurajoukkuetta Jyvässeudulla.

Joukkue ansaitsee upeiden peliesitysten lisäksi kiitoksen myös ammattimaisesta edustamisesta kentän ulkopuolella. Kerrassaan hienoja ja fiksuja nuoria miehiä! Suuri kiitos myös joukkueessa opiskeluaikoinaan pelanneelle ja nykyiselle valmentajalle Yahad Yarille, joka tänäkin vuonna antoi osaamisensa joukkueemme käyttöön.

Joukkue haluaa kiittää myös oppilaitosta, opettajia ja muuta henkilökuntaa tuesta syksyn aikana!

Lopputurnausjoukkueessa pelasivat: Riku Uusleponiemi, Henri Keteli, Yohna Arial, Eeli Keiskoski, Nimeseti Redamte, Roni Lehtonen, Jukka Suokas, Niklas Kauppinen, Samuli Hämäläinen, Ferad Koldas,  Altin Pllana, Nelson Mandela, Hakim Hasanzada, Niilo Pirttinen, Valtteri Lummi, Ndaberewe Lokoko, Ali Taleb, valmennus, Yari Yahad ja Matti Korhonen.

Teksti: joukkueen valmentaja Matti Korhonen