Gradia ja Poke tukevat opiskelijoiden työllistymistä rekrytointipalvelulla

Mediatiedote 16.5.2018

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke vastaavat opiskelijoiden työllistymishaasteeseen uudella verkossa ja mobiilisti toimivalla rekrytointipalvelulla.

DUUNI Gradia & Poke on ammattiin valmistuvien opiskelijoiden ja työnantajien helppokäyttöinen ja reaaliaikainen palvelu, jossa työnantajat voivat ilmoittaa työpaikoista ja mahdollisuuksista työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen sekä opiskelijat hakea työpaikkoja. Käyttäjälleen se on ilmainen.

Työnantajat voivat tuoda sovellukseen avoimia työpaikkailmoituksia, joissa määrittelevät tehtävään sopivan hakijan. Palvelun avulla yritykset voivat myös headhuntata eli etsiä kykyjä opiskelijoiden keskuudesta. Opiskelija puolestaan luo palveluun oman profiilinsa, jossa hän voi kertoa osaamisensa sekä koulutus- ja työhistoriansa. Työpaikan hakeminen tapahtuu muutamalla napinpainalluksella. Kun työpaikkailmoitus julkaistaan, sovellus yhdistää sen ja sopivan työnhakijan toisiinsa tekoälyn avulla.

Palvelun avulla oppilaitokset haluavat tiivistää työelämäyhteyksiään ja edistää opiskelijoiden työllistymistä, ja saadun datan avulla toimintaa voidaan kehittää edelleen.

DUUNI Gradia & Poke -sovelluksen toteuttaa Tiitus Group Oy. Palvelu on uusi maassamme. Gradia ja Poke ovat ensimmäisten oppilaitoskäyttäjien joukossa. Palvelu yhdistääkin kahden Keski-Suomen suurimman toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjän opiskelijat sekä työelämän.

Verkkopalvelua on rakennettu Sujuvat työnhakumarkkinat -hankkeessa, jossa Gradia ja Poke tekevät tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa edistääkseen valmistuvien opiskelijoiden työllistymistä. Myös oppilaitosten henkilöstön valmiuksia ohjata opiskelijoita työllistymään kehitetään. Opiskelijoiden työnhakutaitoja puolestaan kehitetään muun muassa verkko-oppimisympäristön avulla.

Lisätietoja

Vuokko Joutsen, projektipäällikkö, Gradia, puh. 040 341 6222