Gradia avaa mahdollisuuksia välivuoteen

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Onko välivuosi edessä? Tänä keväänä valmistunut Anni Karjalainen tarttui jatkuvan haun mahdollisuuksiin ja aloitti välivuoden sijaan merkonomiopinnot Gradiassa. Haluamme jakaa Annin tarinan hänen opintopolkunsa rakentamisesta – lue haastattelu.

Miksi Gradiaan?

”Tulin opiskelemaan Gradiaan jatkuvan haun kautta. Kun opiskelupaikka ammattikorkeakouluun ei auennut, päätin hetken harkinnan jälkeen hakea opiskelemaan ammatillista perustutkintoa ylioppilaspohjalta. Aluksi tarkoituksenani oli hankkia täytettä välivuoteen, mutta aikomus muuttui nopeasti huomattuani, kuinka hyödyllinen ammatillinen tutkinto on.”

Parasta Gradian opinnoissa?

”Ammatillinen koulutus on erinomainen vaihtoehto etenkin silloin, kun ei ole aivan varma alavalinnastaan. Minulle merkonomiopinnot ovat vahvistaneet sitä tunnetta, että haluan laajentaa koulutustani tradenomiksi. Gradiaan kannattaa hakea, koska se avaa mahdollisuuksia. Lukion jälkeen oli ihanaa vaihtelua päästä tekemään asioita käytännössä. Toteutimme teoriaopetuksen ohessa paljon projekteja yritystoimeksiantoina, jolloin tehty työ tuntui arvokkaammalta ja toi tärkeää kokemusta.”

Vinkit jatko-opintoihin tähtäävälle?

”Otin kaiken ilon irti toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta. Jatko-opintoja ajatellen olen saanut tutkinnosta hyödyllisiä valmiuksia. Pääsin Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston EduFutura-yhteistyön kautta tekemään tradenomin väyläopintoja Jamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa. Tämä istui hyvin jatko-opintosuunnitelmiini sekä kahden eri asteen opinnot myös tukivat toisiaan syventämällä osaamistani.”

Miten haet?

Jatkuvan haun kautta voit päästä opiskelemaan Gradian koulutuksiin. Tutustu koulutustarjontaamme verkkosivuilla gradia.fi. Voit ottaa myös yhteyttä Gradian hakupalveluihin sähköpostitse hakupalvelut@gradia.fi tai puhelimitse 040 341 6193 (24.6.–31.7. klo 12–15).

Tule tutustumaan Gradiaan myös ohjauspäivystyksissä ja koulutusinfoissa sekä Gradiaan!-tapahtumissa.

Onnea oman opintopolun löytämiseen!