Gradia aloittaa toimintansa vuoden alusta

Vuoden 2018 alusta Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja siihen kuuluvat oppilaitokset ottavat käyttöön nimen Gradia. Nykyiset Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus yhdistyvät Gradia Jyväskyläksi ja Jämsän ammattiopistosta tulee Gradia Jämsä. Gradia-lukiot ovat Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Organisaatiouudistuksen taustalla ovat työelämän murros ja ammatillisen koulutuksen reformi, joka uudistaa niin ammatillisen koulutuksen lainsäädännön kuin rahoituksenkin.

”Asiakkaillemme muutos näkyy siten, että yhdistämällä toimintoja voimme tarjota nuorille ja aikuisille entistä joustavampia ja yksilöllisempiä opintopolkuja sekä yritysasiakkaille entistä kokonaisvaltaisempaa ja räätälöidympää palvelua. Pyrimme omaksumaan uutta ja uudistamaan toimintaamme rohkeasti asiakkaan hyväksi ”, sanoo kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski.

Nimi Gradia viittaa askeliin eteenpäin (lat. gradior) sekä laadun ja kehityksen asteeseen (engl. grade). Se viestii oppimisen ja työelämän uudistamisesta sekä toiminnan jatkuvasta parantamisesta, jonka ytimessä on ajatus tehdä asiakkaan hyväksi ’astetta enemmän’. Tämä ajatus on myös Gradian asiakaslupaus.

Opiskelijoille ja yrityksille omat palvelut

Kaikki kuntayhtymän oppilaitosten tähän asti ao-tunnuksen alla tarjoamat palvelut ovat saatavilla Gradiassa. Näkyvimpiä uudistuksia ovat keskitetyt opiskelijapalvelut sekä työelämä- ja yrityspalvelut.

Opiskelijapalvelut neuvoo hakeutumisessa sekä niin ammatillista kuin lukiokoulutustakin koskevissa opintovalintakysymyksissä.

Jatkossa sekä nuorille että aikuisille rakennetaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, joka huomioi aiemman osaamisen.

Oppisopimuksen ja ammatillisen koulutuksen ammattilaiset palvelevat työelämää kuten tähänkin asti. Työelämä- ja yrityspalvelut etsivät yrityksen tarpeeseen sopivat ratkaisut, jotka voivat liittyä rekrytointiin, henkilöstön osaamisen kehittämiseen tai vaikkapa pk-yrityksen omistajanvaihdokseen.

Uudet verkkosivumme avautuvat joulukuussa 2017 osoitteessa gradia.fi.