Duuni Keski-Suomi -rekrytointipalvelussa myös Gradian lukiolaiset

Duuni Keski-Suomi on helppokäyttöinen mobiili- ja verkkopalvelu opiskelijoiden ja työnantajien kohtaamiseen työn, työssäoppimisen, harjoittelun, opinnäyte- ja projektityön tiimoilta. Palvelu laajenee helmikuussa 2020 myös Gradian lukio-opiskelijoiden käyttöön. Duuni Keski-Suomen käyttö on opiskelijoille ja työnantajille maksutonta.

Duuni Keski-Suomi yhdistää kaikki Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) opiskelijat sekä työelämän modernilla tavalla. Duuni Keski-Suomi mahdollistaa entistä paremmin opiskelijan ja työnantajan kohtaamisen, kun kaikki avoimet paikat ja työnhakijat löytyvät jatkossa samasta palvelusta. Yhteinen palvelu ilmentää osaltaan vahvaa oppilaitosten yhteistyötä Keski-Suomessa.

− Gradia-lukioissa (Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio) kehitetään yhteistyötä työ- ja elinkeinoelämän kanssa. Lukion uudessa opetussuunnitelmassa opiskelijoiden työelämävalmiuksien ja urasuunnittelutaitojen vahvistaminen korostuvat. Haastamme yritykset ja työpaikat mahdollistamaan tutustumiskäyntejä yrityksiin ja työpaikoille sekä asiantuntijoiden vierailuja oppilaitoksiin, tarjoamaan lukiolaisille lyhyitä työelämäjaksoja sekä kehittämään uudenlaisia työelämäyhteistyön malleja, kertoo Ohjatusti kohti tulevaisuuden työelämää -hankkeen projektipäällikkö Birgitta Mannila.

Opiskelija luo mobiilisovelluksella oman profiilinsa, kertoo osaamisistaan ja esimerkiksi harrastuksistaan ja siten harjoittelee oman osaamisen markkinointia. Työnantajat puolestaan julkaisevat palveluun avoimia työpaikkailmoituksia, joissa määrittelevät tehtävään sopivan hakijan. Palvelun avulla yritykset voivat myös etsiä kykyjä opiskelijoiden keskuudesta. Taustalla oleva tekoäly osaa automaattisesti ehdottaa tehtävään sopivimpia opiskelijoita paikkaa hakeneiden joukosta.

– Oppilaitosyhteistyö on parhaimmillaan ennakoivaa rekrytointia, jolla voidaan varmistaa osaavan työvoiman saatavuutta myös tulevaisuudessa sekä rakentaa positiivista työnantajamielikuvaa opiskelijoille. Haluamme auttaa työnantajia kehittämään oppilaitosyhteistyötään ja löytämään uudenlaisia mahdollisuuksia opiskelijoiden tavoittamiseksi, täydentää Gradian asiakkuuspäällikkö Petra Leppäharju-Lipitsä.

Duuni Keski-Suomi -rekrytointipalveluun löytää lataamalla Tiitus-sovelluksen tai osoitteesta duunikeskisuomi.fi. Palvelun toteuttaa Tiitus Group Oy.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Birgitta Mannila, Ohjatusti kohti tulevaisuuden työelämää -hanke, birgitta.mannila@gradia.fi, puh. 040 341 5594
asiakkuuspäällikkö, Petra Leppäharju-Lipitsä, Liiketoiminta ja työelämäpalvelut, petra.leppaharju-lipitsa@gradia.fi, puh. 040 341 6364